Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан: Време е за отговорни консултации при президента

| обновено на 10.06.14 в 16:53
Снимка: БГНЕС

Ако мандатоносителят е взел своето окончателно решение, време е за отговорни консултации и естественото им място е при държавния глава, заяви на извънредна пресконференция лидерът на ДПС Лютви Местан.

Коментарът на Местан е свързан с искането на Сергей Станишев за предсрочни избори още през юли.

Ние докрай останахме лоялни на кабинета „Орешарски“ с тезата, че в рамките на 42-рото НС може да има само правителство с премиер Пламен Орешарски, каза още Местан.

Той припомни, че ДПС е имало най-вярната позиция по отношение на „Южен поток“ – да се реализира само в диалог с Брюксел.

Политическата ситуация се изкушава към думи, и то много излишни и тежки, каза Лютви Местан като той самият призна, че знае цената на всички тези думи и ще бъде кратък. 
Той припомни, че на пресконференцията на ДПС през миналата седмица не е била произнесена окончателната присъда над кабинета на Пламен Орешарски и ДПС са останали до края лоялни към правителството, тъй като в рамките на 42-то Народно събрание не е имало друга формула, освен програмния кабинет на Орешарски. Пресконференцията не е предопределила, а е ускорила вземането на вярното решение в интерес на българските граждани - предсрочни избори, коментира Местан.
ДПС като последователна евроатлантическа партия е заела и най-вярната позиция  за "Южен поток" - много важен за редица страни проект, който не може да бъде реализиран въпреки Брюксел, а с партньорството именно на Брюксел, каза в заключение лидерът на ДПС Лютви Местан.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!