Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хилари Клинтън тръгна на обиколка в САЩ, представя новата си биографична книга

Снимка: БГНЕС
"Трудни решения" е озаглавена новата биографична книга на Хилари Клинтън, която вече е в ръцете на читателите. Бившият  държавен секретар започна обиколката по представянето на книгата от родния си град Чикаго, където е на двудневно посещение.  Вчера Хилари Клинтън говори пред представители на Института по маркетинг на храните и Асоциацията за пресни продукти, за предизвикателствата, пред които е изправена хранително-вкусовата промишленост сега.

Как се хранят децата, когато те са заобиколени от толкова много нездравословни храни и как да сме сигурни, че те ще изберат това, което е добро за тях, попита със загриженост Хилари Клинтън по време на срещата.

Запитана за вероятната си кандидатура за президент, тя повтори отново, че обмисля, но не е решила.

Днес предстои публично представяне на книгата й в присъствието и на кмета на града Рам Емануел. Турът за срещи с читателите на "Трудни решения" все повече подхранва спекулациите относно участието на Хилари Клинтън в президентските избори през 2016-а година. Само ден преди излизането на книгата й в обширно интервю за телевизионния канал Ей Би Си, на въпроса на Дайян Сойер ще се кандидатира ли за изборите, бившият държавен секретар каза: Просто искам да изчакам тази година, да пътувам из страната, да помогна в междинните избори наесен ...Ще  бъда в процес на вземане на решението до края на годината.

В личен план при Хилари Клинтън има още нещо ново и вълнуващо - очаква да стане баба. Тя сподели, че няма търпение да види първото си внуче. Тази есен дъщерята на Хилари  - Челси очаква дете.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!