Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А. Найденов: Няма да се определи дата за предсрочните избори на заседанието на КСНС утре

| обновено на 16.06.14 в 18:15
Снимка: БГНЕС


На утрешното си заседание Консултативният съвет за национална сигурност няма да определи дата за провеждането на предсрочните избори. Това заяви говорителят на БСП и министър на отбраната Ангел Найденов след заседанието на Изпълнителното бюро на левицата.

Лидерът на БСП Сергей Станишев получи мандат да проведе политически консултации с парламентарно представени и извънпарламентарно представени партии и институции, за да се види коя е най-подходящата дата за предсрочните избори. Ангел Найденов заяви:

Гледаме на предстоящото обсъждане в рамките на Консултативния съвет на период за провеждането на предсрочни избори и съответно на дата като на първа стъпка. Следователно не очаквам утре да бъде фиксирана дата, но нека да оставим все пак и някакво пространство за изненади. Продължаваме да държим на бързи парламентарни избори, които, разбира се, трябва да бъдат съобразени и със съответните задачи, които предстои да бъдат реализирани в рамките и на дейността на правителството и съответно на НС.

Оставката на правителството е продукт  на определянето на периода и съответно на датата, защото сами разбирате, че след тази оставка текат определени срокове, обвързани с Указа на президента , в който трябва да бъде определена датата за провеждане на предсрочните парламентарни избори. Следователно, не може оставката да предшества разговорите и съответно мнението на политическите формации.

Докато правителството подаде оставка, МС и НС ще провеждат своите заседания.

Още по темата чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!