Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 доброволци от Пловдив потеглиха за Варна, за да се включат в разчистването на засегнатия район

Снимка: БГНЕС

20 души от доброволческото формирование "Пловдив 112" потеглиха за Варна, за да се включат в разчистването на засегнатия от бедствието миналата седмица квартал "Аспарухово".

Участниците в акцията, която е първа за сформирания преди половин година Пловдивски доброволчески отряд, са оборудвани с всичко необходимо, за да окажат помощ на пострадалите, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев:

В бусовете имаме необходимите лопати, ботуши, кофи, ръкавици - всичко, което е необходимо за работата. Пет дни е първоначалният ни план, в които ще бъдат разположени във Варна, като естествено в рамките на това време ще стане ясно дали ще бъде необходимо да удължим престоя. Община Пловдив има готовност и да го удължи. Това е част от солидарността на Пловдив, която, знаете, още в първия ден обявихме, че Община Пловдив ще подпомогне Варна с финансови средства и с хора. В четвъртък Общинският съвет ще вземе решение за отпускане на помощ от 100 хиляди лева на Община Варна, които ще бъдат разпределени по усмотрение на общината.

Съпричастност - това беше думата, която най-често повтаряха доброволците при потеглянето си тази сутрин за Варна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!