Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Смолян е със запорирани сметки заради договори с транспортна фирма

Снимка: БГНЕС
Запор върху средствата в касите на община Смолян наложи транспортната фирма "Рожен експрес”. Работата на общината е блокирана и не могат да се извършват никакви разплащания, съобщи главният финансист Венера Аръчкова.

Фирмата осъди администрацията да заплати 433 159 лв. по договори от 2000-ната г. и анекси към тях, сключени през 2003-та г. Разходите са фактурирани за 2009-а г., 2010-а г. и 2011-а г. Първият договор e свързан с превоз на пътници по утвърдени маршрутни линии, намаление на карти за ученици и пенсионери. Вторият е за превоз на ученици до селата. Има и три фактури от 2011-а г., в които са описани извършени услуги от 2003-та г. Те не са били осчетоводени и са на обща стойност 139 175 лв., като признаването им било извършено в последните месеци на предишния мандат в общината.

От 2007-а година община Смолян е акционер на "Рожен експрес” с 26 на сто. Акциите обаче са без право на глас и срещу тях общината е запортирала двете големи бази в селата Писаница и Левочево, както и сгради в центъра на Смолян, припомни зам.-кметът Марин Захариев.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!