Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава приемът на документи по програмата „Заедно в час”

Евгения Пеева

До края на март продължава приемът на документи на млади висшисти, които желаят да станат учители по програмата „Заедно в час”, съобщи за Радио Стара Загора Евгения Пеева – изпълнителен директор на програмата. Досега обучение по програмата, която действа от 2010 година, са преминали 55 млади педагози като през тази година се очаква да бъдат одобрени за обучение около 50 души, допълни Пеева:

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен учредява стипендии за 7 медицински сестри и 4 акушерки

Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Иван Селимински-Сливен” учредява стипендии по специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, съобщи за Радио Стара Загора главната сестра на лечебното заведение Красимира Танева. Стипендиите..

публикувано на 18.07.24 в 08:50

Отново предупреждение за опасно високи температури

Червен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за всички области на страната. Днес отново ще бъде предимно слънчево и много горещо, сочи прогнозата на НИМХ. В следобедните часове..

публикувано на 18.07.24 в 07:28

Продължава битката с огъня в крайграничната община Болярово

И днес продължава гасенето на големия пожар в крайграничната община Болярово. Частично бедствено положение е в сила за селата Воден, Шарково, Малко Шарково, Ситово и Крайново.  Около 200 души - Пожарникари, горски служители , жандармерия,..

публикувано на 18.07.24 в 07:19
Паметникът на Васил Левски в Карлово

България днес почита 187 години от рождението на Васил Левски

В цялата страна ще бъде отбелязан 18-ти юли, рождения ден на най-светлата личност в българската история – Васил Левски. С изложби, литературен салон, филм за изчезналите и запазени места, свързани с Васил Иванов Кунчев, посрещане на участниците в..

публикувано на 18.07.24 в 07:10

20 пожарни коли пристигнаха от Турция, хеликоптерите от Чехия са вече в Пловдив

20 пожарни коли и оборудвани екипи пристигнаха от Турция в отговор на изпратената от премиера и външен министър Димитър Главчев молба за съдействие в борбата с пожарите, информират от правителствената пресслужба. Министърът на вътрешните работи..

публикувано на 17.07.24 в 22:13
Жителите на село Воден се евакуираха от горящото село

Екипи от Турция се включват в борбата с пожарите в община Болярово

Общо 23 екипа на пожарната се борят с пожарите в община Болярово. Около 10 къщи са изгорели при пожара в село Воден. Хората са евакуирани, няма пострадали, но все още горят дворове на къщи, каза вътрешният министър Калин Стоянов, който дойде на място..

публикувано на 17.07.24 в 19:12

Пожар между Калояновец, Арнаутито и Михайлово спря придвижването на влакове

Сухи треви и храсти горят на голяма площ край Стара Загора. Огънят е обхванал части от землищата на селата Калояновец, Арнаутито и Михайлово, по протежението на железопътната линия, която преминава през тях. Изпратени са три пожарни автомобила. Това..

публикувано на 17.07.24 в 17:58

Много диви животни загинаха при пожарите, доброволци търсят оцелели на терен

Доброволци – студенти от ветеринарно медицинския факултет в Тракийския университет са били на терен от първия ден на пожара край Стара Загора и са успели да намерят и да приютят за лечение в Спасителния център за диви животни множество..

публикувано на 17.07.24 в 17:41
Снимката е илюстративна

Нов голям пожар избухна в Свиленградско

Нов голям пожар избухна в Свиленградско. Този следобед пламна между селата Маточина, Варник и Сладун. Седем екипа са на място, за да се борят със стихията. Областният управител на Хасково Мехмед Атаман е уведомил валията на Одрин в телефонен..

публикувано на 17.07.24 в 17:40

Прокуратурата с информация за случая на двете деца в риск от Стара Загора

Само едно от децата в риск от Стара Загора, за които разказахме на 16-и юли, е било непълнолетно към датата на подаване на сигнала, съобщават от Районната прокуратура. За случая информира омбудсманът на Стара Загор а Иванка Сотирова. Тя..

публикувано на 17.07.24 в 17:07