Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Христов: Писмото на военния министър Тагарев няма да има последици

Емил Христов

Писмото на министъра на отбраната Тодор Тагарев, в което той предлага на Общинския съвет в Стара Загора да отмени решението си за провеждане на местен референдум за закриването на полигон „Змейово”, няма никакви последици и ние продължаваме подготовката на референдума, каза за Радио Стара Загора председателят на местния парламент Емил Христов.


Министърът на отбраната Тодор Тагарев определи решението на Общинския съвет в Стара Загора за провеждане на референдум като "издадено при липса на компетентност". Това е посочено в писмо, изпратено до областния управител Недялко Недялков и Общинския съвет на Стара Загора. Писмото е публикувано на сайта на община Стара Загора. Според министъра на отбраната органите на местната власт нямат правомощията да разрешават "въпроси, свързани със сигурността и отбраната на страната, включително и създаването, функционирането и закриването на военни формирования. Тези въпроси са от компетентността единствено на централните органи на законодателната и изпълнителна власт", се посочва в писмото на министър Тагарев.

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕЦИХ Загоре

ЕЦИХ Загоре отвори процедура за безвъзмездно финансиране на иновации и дигитализация

Европейският цифров иновационен хъб Загоре (ЕЦИХ Загоре) отвори първата процедура за кандидати за безвъзмездно финансиране на иновативни идеи и дигитализация. За финансиране могат да кандидатстват микро, малки и средни предприятия, малки дружества със..

публикувано на 14.08.24 в 11:08

Митрополит Николай донесе в Хасково чудотворна икона на Света Богородица

Пловдивският митрополит Николай пристигна снощи в Хасково, за да донесе в града чудотворната икона Пресвета Богородица – Златна ябълка, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Негово високопреосвещенство Николай бе посрещнат в..

публикувано на 14.08.24 в 09:53
Община Тунджа

В община Тунджа ще бъде разкрит център за непридружени деца бежанци

В село Овчи кладенец,община Тунджа, област Ямбол, предстои да бъде разкрит център за непридружени деца бежанци. Той ще се намира в базата на бивш дом за деца, лишени от родителска грижа. Изграждането на центъра и предоставянето на комплексни..

публикувано на 14.08.24 в 09:39

56 млн. лева предоставя БЕХ на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите

Финансиране в общ размер на 56 млн. лв. се предоставя от страна на „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) ЕАД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на работна среща с ръководството на „Мини..

публикувано на 14.08.24 в 08:00

Горещото време продължава

Горещото време продължава. В сила е о ранжев код за високи температури за 10 области на страната. - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Той важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен,..

публикувано на 14.08.24 в 06:44

Продължава да пада нивото на язовирите "Копринка" и "Жребчево"

Нивото на водата в язовирите "Копринка" и "Жребчево" продължава да пада, но все още е далеч под санитарния минимум, става ясно от бюлетина на МОСВ за състоянието на водите от днес.    Язовир "Копринка" е пълен около 21%.  Общият обем на водоема е 142,214..

публикувано на 13.08.24 в 17:55

Хасковлия с 34 кражби остава в ареста

Съдът в Хасково остави в ареста днес 40-годишен мъж, който в досието си има 34 кражби и грабежи. Преди два дни в хасковски парк Емил Асенов заговорил жена, а след това задигнал телефона й и 180 лв. Мъжът е осъжан многократно. Според състав на Окръжен съд..

публикувано на 13.08.24 в 17:33

Сливен търси достойния за наградата "Д-р Иван Селимински"

Община Сливен вече приема номинациите за тазгодишната награда "Д-р Иван Селимински". Тя се присъжда за принос и постижения в опазването на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край, в историческо-краеведческата дейност и в..

публикувано на 13.08.24 в 14:52

Четири училища в община Тунджа ще бъдат обновени по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“

Четири училища  в община Тунджа спечелиха проекти по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.  Общата стойност на проектите е 58 899 лв. Близо 15 хиляди лева ще получат Основно училище „Христо Ботев“ в..

публикувано на 13.08.24 в 14:34

В Зоопарк Стара Загора влизаме с още една възможност

Вече работи и се ползва още един алтернативен метод за закупуване на билети за посещение в Зоопарк Стара Загора, съобщи д-р Найден Илинов, директор на институцията. Това се случва чрез машина, която се намира непосредствено преди входа на..

публикувано на 13.08.24 в 14:32