Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвежда се SMS-паркиране в Зелената зона на Стара Загора

SMS-паркиране в Зелената зона на Стара Загора

Гражданите на Стара Загора вече могат да заплатят престоя си в Зелената зона чрез изпращане на SMS, съдържащ държавния регистрационнен номер на автомобила, на кратък номер 1342, съобщи кметът Живко Тодоров. Според него въведената услуга добива бързо популярност и все повече граждани се възползват от улеснението да заплатят престоя си в централната градска част чрез изпращане на кратко съобщение. Съответните места са обозначени със специални табели. С един SMS се заплаща 1 лв. за 1 час престой в Зелена зона. Веднага след паркиране на автомобила върху паркомясто в Зелената зона водачите трябва да изпратят SMS за самотаксуване, като системата автоматично връща отговор на заявката за паркиране. Съдържанието на SMS трябва да възпроизвежда буквално съдържанието на държавния регистрационнен номер на автомобила. Ако заплатеното време изтича, няколко минути преди това гражданите ще получават съобщение да заплатят отново или да напуснат зоната. Ако го направят, времето за паркиране автоматично се удължава с още 1 час. Общинската полиция в Стара Загора е снабдена с технически устройства за контрол. Служителите разполагат с модерни таблети, с които извършват проверка дали номерата на паркираните в Зелената зона автомобили са въведени в системата, обясняват от общинския пресцентър.

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер пътува към пожара край Стара Загора

Служебният премиер Димитър Главчевще посети засегнатият от пожара район над Стара Загора. Очаква се с него да бъде и министърър на вътрешните работи Калин Стоянов.   Към момента няма опасност за хората и населените места. Направени са просеки, които..

публикувано на 16.07.24 в 11:53
Снимката е илюстративна

Пръскат срещу комари в Стара Загора

Обработват се открити площи със студен аерозол против комари на 16 и 17 юли в Стара Загора Община Стара Загора ще извърши третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарат „Стийл 25 ЕК“ / студен аерозол. Това е по-ефективният метод за борбата..

публикувано на 16.07.24 в 11:35

Деца в риск: Брат и сестра държани под ключ четири години

Две деца от Стара Загора- на 14 и на 17 години са държани под ключ в жилището си цели четири години. За случая на подрастващите, поставени в риск, е подаден сигнал до местния омбудсман Иванка Сотирова преди близо една година. След дълги битки с..

публикувано на 16.07.24 в 11:10

Хеликоптери се включиха в гасенето на пожара над Стара Загора

Два хеликоптера се включиха в гасенето на пожара  северозападно от Стара Загора . Вода те пълнят от езерото на Старозагорските минерални бани.  Екипажи и хеликоптери от състава на 24-та авиобаза – Крумово на Военновъздушните сили оказват помощ ...

публикувано на 16.07.24 в 10:44
6000 дка гори са засегнати от пожара в област Свиленград.

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна. Още снощи от областна администрация Хасково обявиха, че огнената стихия, която изпепели над 110 000 дка е локализирана. Двете направления на пламъците са ограничени с просеки. Огнеборците смятат, че днес..

публикувано на 16.07.24 в 09:09
Георги Проданов

Георги Проданов: В ГЕРБ-СДС е ключът към съставянето на ново правителство, въпросът е в тяхната мотивация

Искането на „Продължаваме  промяната – Демократична България“ връчването на втория мандат да бъде забавено има резон с оглед на задълбочаващата се политическа криза. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора политическият анализатор Георги..

публикувано на 16.07.24 в 09:02

Служители на АСП излизат на протест с искане за по-високи заплати

Работници и служители от Агенцията за социално подпомагане излизат на протестен митинг пред сградата на Министерството на труда и социалната политика в 12 часа. Организатор е Синдикатът на административните служители „Подкрепа“ за незабавно увеличение на..

публикувано на 16.07.24 в 08:33

Борбата с огъня край Стара Загора продължава

Продължава борбата с пожара край Стара Загора, който избухна в понеделник следобед. Периметърът на огъня тази сутрин е около 12 километра. Хеликоптерите , които се очаква да помогнат при гасенето по въздух, се очаква да пристигнат около девет..

публикувано на 16.07.24 в 07:30
6000 дка гори са засегнати от пожара в област Свиленград.

Пожарът в Свиленградско е локализиран

Пожарът в  Свиленградско е локализиран по всички фронтове и е под контрола на пожарната, съобщават от пресцентъра на областната управа в Хасково. Работи се за овладяването на едно огнище в посока с. Студена . На място остават всички 17 екипа на..

публикувано на 15.07.24 в 22:54

Хеликоптери ще помагат в битката с огъня край Стара Загора

Хеликоптерите , които ще помогнат в битката с огнената стихия край Стара Загора, се очаква да пристигнат  утре сутринта. Причината е, че има  забрана  да бъдат пилотирани в тъмната част на денонощието, каза областният управител на Стара Загора..

обновено на 15.07.24 в 22:43