Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ограничават производството на ток от алтернативни източници

Ограничават производството на ток от алтернативни източници

EVN разпореди на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи в Югоизточна България, с присъединена мощност над 30 киловата, да ограничат мощността си с 40 % днес от 10 до 17 ч. Целта на ограниченията е поддържане на баланс между производство и потребление на електроенергия в страната. Ограниченията са във връзка с разпореждане от Електроенергийния системен оператор.

Още от категорията

Смерч отнесе покриви на къщи в тополовградското село Орлов дол, селото остана без ток

Смерч връхлетя тополовградското село Орлов дол и нанесе щети на къщи и селскостопански постройки. Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов е отишъл на мястото, където вилня стихията заедно с ръководството на община Тополовград,..

публикувано на 21.09.21 в 06:15
Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза.

Изнесеното студио на Радио Стара Загора гостува на Казанлък

В радиорегиона продължават изнесените студиа, в които екипът на Радио Стара Загора дава глас на вашите проблеми и въпроси. Днес, 21.09, вторник, следобедният блок „Час пик" от 15.00 до 17.00 часа ще се излъчва на живо от град Казанлък. Гости на..

обновено на 21.09.21 в 05:03

Временно ще бъде затруднено движението в участък от ул. „Генерал Столетов"

Във връзка осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително – монтажните работи  по част от северната лента на ул. „Генерал Столетов" № 31 в участъка от ул. „Иван Гарванов" до ул."Д-р. Тодор Стоянович",днес (21 септември) за времето от..

обновено на 21.09.21 в 04:59

Близо 170 училища в Старозагорско ще получават доставки по схемите на ДФ "Земеделие"

167 учебни заведения и 20 840 деца и ученици в област Стара Загора ще получават плодове и зеленчуци по схемата "Училищен плод", изпълнявана от ДФ "Земеделие". 164 учебни заведения са подали заявления за доставки през настоящата учебна година и по схемата..

публикувано на 21.09.21 в 08:15
Община Стара Загора

Избират "Почетен гражданин" на Стара Загора на 30 септември

Три са предложенията за "Почетен гражданин" на Стара Загора за 2021 г.  Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания в община Стара Загора -  Дарин Петков. Първото е за Силвия Томова..

публикувано на 20.09.21 в 16:28

За първи път в "Мини Марица-изток" ЕАД пробно стажуване на ученици по дуалната система

За първи път в „Мини Марица-изток“ ЕАД се проведе пробно стажуване на ученици от първи гимназиален етап на дуалната система на обучение от ПГ „Св. Иван Рилски", гр. Раднево и от ПГЕТ „Г. С. Раковски", гр. Стара Загора. Подкрепата за дуалната система на..

публикувано на 20.09.21 в 16:27

Пациенти с леки и средно тежки симптоми на ковид вече ще получават безплатни лекарства

От 17 септември пациентите с леки и средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през ковид зоните, ще получават безплатни лекарстваот Националната здравноосигурителна каса. За да получат медикаментите, пациентите трябва да преминат през..

публикувано на 20.09.21 в 16:19

В Хасково откриха изнесен център по преброяване в помощ на гражданите

Изнесен център за подпомагане на гражданите в процеса на преброяването на населението и жилищния фонд в Република България бе открит днес в сградата, където се помещава местната структура на НСИ в Хасково. Инициативата е по решение на Областната..

публикувано на 20.09.21 в 14:25

Над милион и 600 хиляди вече са се преброили електронно

Към 6 часа тази сутрин в страната над 1 милион и 600 хиляди души са преброени електронни. На територията на Стара Загора 64 хиляди души са участвали в Националното преброяване онлайн. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Милена Караиванова,..

публикувано на 20.09.21 в 13:56

Проверяват храната в училища и детски градини

Започнаха проверките на храненето в детските градини и училищните столове, съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Става Загора доц. Тодор Славов. Следи се за качеството и произхода на..

публикувано на 20.09.21 в 13:31