Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7090 жители на Старозагорска област не са подновили личните си карти

"Български документи за самоличност" при ОД на МВР - Стара Загора

2440 жители на Старозагорска област не са подновили личните си карти с изтекъл срок през 2012 година. Заедно с невалидните документи от 2010 и 2011 година и подлежащите на подмяна до края на 2013 година, броят им нараства до 7090. В звената "Български документи за самоличност" при Областната дирекция на МВР – Стара Загора и в районните управления в цялата област вече е създадена организация за съдействие на гражданите с невалидни или изгубени документи да упражнят правото си на глас на 12 май, увери старши инспектор Лиляна Ангелова, началник група "Български документи за самоличност":

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава активно едно огнище в пожара край Стара Загора

Само едно огнище остава активно към този момент в пожара край Стара Загора. Към рано тази сутрин те бяха 6. Горят короните на дърветата във високите части, което изключително много затруднява гасенето, там само хеликоптерите обливат.  Това съобщи в..

публикувано на 16.07.24 в 14:46

Премиерът Главчев сформира оперативен щаб за пожарите у нас

Служебният премиер Димитър Главчев ще издаде заповед за сформиране на оперативен щаб за борба с пожарите в България. Предстои ситуацията в Стара Загора да бъде овладяна, заяви Главчев, който пристигна в засегнатия район.  По думите му огнените..

публикувано на 16.07.24 в 13:43
снимка: Десислава Крачолова

Още помощ по въздух за овладяването на пожарите в страната

България активира Механизма за гражданска защита на ЕС . Запрянов за пожарите: Армията има готовност да се отзове на всяко повикване Два хеликоптера от Чехия се очаква да пристигнат в помощ на огнеборците, които гасят пожари в страната и..

публикувано на 16.07.24 в 13:00

Асоциацията на доброволците у нас ще помагат в гасенето на пожара край Стара Загора

Очаква се помощ от Асоциацията на доброволците в България в битката с пожара край Стара Загора. Това съобщи Александър Мечев, заместник-ръководител на Доброволното формирование за овладяване на бедствия и аварии към Община Стара Загора. Те ще заменят..

публикувано на 16.07.24 в 12:57

Прокуратурата разследва причините за пожара край Стара Загора

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора се провежда разследване по досъдебно производство за възникнал пожар в землището на  Стара Загора На 15 юли 2024 г. в 15,29 ч. във Второ  РУ-Стара Загора е получен сигнал за пожар в..

публикувано на 16.07.24 в 12:23

Служебният премиер пътува към пожара край Стара Загора

Служебният премиер Димитър Главчев ще посети засегнатия от пожара район над Стара Загора. Очаква се с него да бъде и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Към момента няма опасност за хората и населените места. Направени са просеки,..

публикувано на 16.07.24 в 11:53
Снимката е илюстративна

Пръскат срещу комари в Стара Загора

Обработват се открити площи със студен аерозол против комари на 16 и 17 юли в Стара Загора Община Стара Загора ще извърши третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарат „Стийл 25 ЕК“ / студен аерозол. Това е по-ефективният метод за борбата..

публикувано на 16.07.24 в 11:35

Деца в риск: Брат и сестра държани под ключ четири години

Две деца от Стара Загора -  на 14 и на 17 години са държани под ключ в жилището си цели четири години. За случая на подрастващите, поставени в риск, е подаден сигнал до местния омбудсман Иванка Сотирова преди близо една година.  След дълги битки..

публикувано на 16.07.24 в 11:10

Хеликоптери се включиха в гасенето на пожара над Стара Загора

Два хеликоптера се включиха в гасенето на пожара  северозападно от Стара Загора . Вода те пълнят от езерото на Старозагорските минерални бани.  Екипажи и хеликоптери от състава на 24-та авиобаза – Крумово на Военновъздушните сили оказват помощ ...

публикувано на 16.07.24 в 10:44
6000 дка гори са засегнати от пожара в област Свиленград.

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна. Още снощи от областна администрация Хасково обявиха, че огнената стихия, която изпепели над 110 000 дка е локализирана. Двете направления на пламъците са ограничени с просеки. Огнеборците смятат, че днес..

публикувано на 16.07.24 в 09:09