Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама беройци в националния тим до 17 години

Михаил Михайлов /в ляво/ и Ивелин Илиев са повикани в националния тим до 17 години

Двама футболисти на “Берое” ще участват в силен турнир с националния отбор до 17 години. Михаил Михайлов и Ивелин Илиев попаднаха в групата от 18 футболисти на селекционера Петър Пенчев. Трикольорите ще спорят за Каспийската купа в Азербайджан с 11 състава. България U17 попадна в група “В” с Грузия и Казахстан.Днес възпитаниците на Петър Пенчев се събраха на лагер сбор и проведоха една тренировка на терена в комплекс “Царско село” в столицата. Тази вечер отборът замина за Баку, който е домакин на турнира. Двубоите в четирите групи ще се играят на “Далга Арена” и стадион “Байил”. Победителите от всяка група се класират за полуфиналите в надпреварата, а останалите отбори ще спорят за 5-12 място.В група “А” са съставите на Азербайджан, САЩ и Киргистан, в група “С” са тимовете на Турция, Узбекистан и Йордания, а в последната група “D” попаднаха Уругвай, Таджикистан и Япония.На 29 май от 18 часа (българско време) България U17 се изправя на “Далга Арена” срещу Казахстан U17 , а на 1 юни по същото време и на същия стадион е срещата с Грузия U17.Ако спечелят групата “лъвчетата” ще се изправят с победителя от група “А” на 3 юни от 15 часа. Плейофите за 5-12 място започват от 2 юни. Турнирът приключва на 5 юни.Михаил Михайлов е роден на 16 юни 1997 година в Стара Загора. Висок е 185 см и тежи 71 кг. Започва футболната си кариера в школата на “Траяна” (Стара Загора), след което преминава за кратко в “Славия”. След това талантливият вратар се връща в родния град в “Берое”. От повече от година се подготвя с първия отбор и е неизменна част от отбора състезаващ се в Елитната група до 17 години.
За първи път в плановете на Петър Пенчев попадна друг футболист на старозагорци – Ивелин Илиев. Той е роден на 8 август 1997 година в Казанлък. Висок е 170 см и тежи 65 кг. Започва в школата на “Розова долина”, след което развива качествата си в града на липите. Илиев играе в Областната група за юноши младша възраст под ръководството на Атанас Димитров. В последния месец талантливият футболист се представя силно и за юношите старша възраст в Зона “Стара Загора” под ръководството на Господин Мирчев.

По публикацията работи: 677


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Берое" пусна абонаментни карти по 200 лв.

Абонаментните карти на "Берое" за сезон 2024/25 вече са налични , съобщиха от клуба. Сезонните карти, които дават право на посещение на домакинските двубои от efbet Лига и Купата на България, може да закупите от фен магазина зад Съда (ул. "Захарий..

публикувано на 23.07.24 в 16:02

Силен финал на сезона за плувци от клуб „Траяна“

В Пазарджик бе проведен последният летен шампионат по плуване. По сините коридори стартираха 328 състезатели от 59 български клуба във възрастова група юноши и девойки младша възраст. „От „Траяна“ участваха 15 състезатели“, съобщи за радио..

публикувано на 23.07.24 в 14:57

"Берое" започна сезона с победа

"Берое" започна новия сезон в първенството с успех. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари се наложиха с 1-0 при гостуването си на новака "Септември" на старта на шампионата. Интернационалната селекция на старозагорския тим изигра добър мач и заслужено се..

публикувано на 22.07.24 в 23:13

Талант от ДФК "Шампион" ще бъде на проби в Загреб

В края на миналия месец ДФК „Шампион“ Стара Загора имаше последно изпитание преди лятната пауза. Играчите на клуба участваха в силен международен турнир в Несебър. Старозагорци постигнаха победи над връстниците си от „Академик“ Свищов и..

публикувано на 22.07.24 в 14:44

Мария Атанасова покри норматив за световно първенство

На 15 юли в София бе проведена контрола на националния отбор по спортна стрелба за покриване на норматив за участие в световното първенство в Перу за юноши и девойки. Възпитаничката на старозагорския клуб „Августа 1992“ Мария Атанасова постигна..

публикувано на 21.07.24 в 15:24

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26