Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" загуби първия осминафинал в Разград с 1:2

Иво Иванов /номер 6 в бяло/ бележи гола за "Берое"

Съставът на "Берое" изигра силен мач при гостуването на шампиона "Лудогорец" в Разград в първи 1/8 финал за купата на страната, като отстъпи с 1:2. Реваншът е в неделя от 18 часа в Стара Загора. Срещата започна равностойно с лек териториален натиск на домакините, но в 20-та минута след корнер през вратата на разградчани Иво Иванов откри резултата за 0:1. Караджов спаси опасен удар на Безяк в 31-та минута от близка дистанция, а в добавеното време на първото полувреме Козмин Моци с глава изравни след корнер пред вратата на заралии. Това предизвика гнева на наставника на старозагорци Петър Хубчев, който поиска обяснение от рефера Костадинов, но бе отстранен от резервната скамейка. През второто полувреме съдията тотално обърна "свирката" в полза на домакините, като спести втори жълт и оттам червен картон за Моци, както и нарушения на Шоко и Дяков за картони. Стигна се до втори гол за домакините дело на Александров в 61-та минута за крайното 2:1. От 67-та минута да края на двубоя старозагорци останаха с играч по-малко за пресилен червен картон на Пламен Крумов. "Мъжки мач, имахме нашите шансове преди реванша в Стара Загора в неделя. Загубихме някой играчи в този мач, но това е футбола. Вярваме, че и нашата вярна публика ще дойде и ще ни подкрепи на стадиона", заяви след двубоя помощник-треньорът Пламен Липенски. Ето и състава на "Берое": Иван Караджов, Пламен Крумов, Борислав Стойчев, Иво Иванов, Веселин Пенев, Елиаш /87 Георги Динков/, Игор Джоман, Евандро Ронкато /46 Здравко Илиев/, Георги Андонов /57 Елио Мартинс/, Давид Каядо, Венцислав Христов

По публикацията работи: 677


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трима стрелци от „Августа 1992“ продължават лагера с юношеския национален отбор

На 15 август в столицата започна двуседмичен тренировъчен лагер на националния отбор по спортна стрелба за юноши и девойки. В него участват трима представители на старозагорския клуб „Августа 1992“. „Мария Атанасова и Моника Петрова са на..

публикувано на 23.08.24 в 14:04

Бероец с повиквателна за националния си отбор

Нападателят на "Берое" Хуан Карлос Пинеда получи повиквателна за двубоите на Доминиканската република в КОНКАКАФ Лига на нациите. Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. На 7 септември Доминиканската република се изправя срещу..

публикувано на 23.08.24 в 11:42

Смаил Алимов: Казанлък има големи традиции в колоезденето

Смаил Алимов е председател на колоездачен клуб "Лястовица 1905" - Казанлък. Градът има големи традиции в този спорт и неслучайно тази година, започващата утре 71-ва колоездачна обиколка на България ще премине и през Казанлък. Вторият етап ще бъде от..

публикувано на 23.08.24 в 10:47

Даниел Петров: Целите ни са да бъдем в челото на класирането

"Изиграхме контрола на малки вратички с ФК на ТЕЦ-2. Имаше интерес от страна на хората в града ни, а междувременно контролата ни с "Марица" Симеоновград е под въпрос. Летен сезон е, ние сме аматьори и голяма част от играчите сега не са на работа и това..

публикувано на 23.08.24 в 06:57

Нов американец в баскетболния "Берое"

Дейлън Риджнъл е поредното ново име в баскетболния "Берое ". Той е на 23 години и "Берое" ще е първият му професионален отбор след завършването на университет в САЩ, съобщават от клуба. През последния сезон американецът играе за "Уичита Стейт" в..

публикувано на 22.08.24 в 18:42

Николета Бойчева ще играе във „Фарул“

Доскорошният играещ треньор на женския футболен „Локомотив“ и капитан на националния отбор Николета Бойчева преминава в румънския „Фарул“ Констанца. Договорът е за две години. „Последните месеци в България бяха предизвикателни за мен, бях..

публикувано на 22.08.24 в 16:17

Атанас Апостолов: Заслужено отиваме напред за купата на страната

"Изиграхме добър мач като гости срещу тима на "Овощник" и победихме с 1:0. Първото полувреме домакините са защитаваха добре, а и терена не ни позволи да играем нашата игра. След почивката променихме тактиката си и така се стигна до попадението след..

публикувано на 22.08.24 в 13:01

Ново изпитание пред волейболните национали до 20 години

На 29 август ще започне Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години. Българският отбор е в група, чийто срещи ще се играят в Гърция. Освен домакините потенциални съперници на българските национали в тази възраст са отборите на..

публикувано на 21.08.24 в 14:12

Тихомир Иванов бе награден със знака на Община Стара Загора

Състезателя на СК по лека атлетика „Берое“ Тихомир Иванов, който завърши на 8 място във финала на турнира по скок на височина за мъже на олимпийските игри в Париж бе официално приет и награден от ръководството на Община Стара Загора в лицето на..

публикувано на 20.08.24 в 16:40

Обявиха програма за седмия кръг на футболното първенство

Спортно-техническата комисия към БФС обяви програмата за седмия кръг на шампионата. В него "Берое" ще гостува на "Хебър" Пазарджик на 1 септември, неделя от 19:15ч. Преди това беройци ще приемат тази неделя от 21:15 ч. шампиона "Лудогорец". Двубоят ще..

публикувано на 20.08.24 в 16:05