Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недялка Русенова-Ямакова: Работата на иконописеца е като земна мисия за небесната истина

Недялка Русенова-Ямакова, икона

На 4 декември от 17.00 часа във Фоайе-галерия на Радио Стара Загора ще бъде открита изложба от икони на старозагорската художничка Недялка Русенова-Ямакова. Авторката е завършила Художествената академия в София в класа на проф. Димитър Ерменков. Магистър е на православния Богословски факултет на Великотърновския университет. В изложбата Недялка Русенова-Ямакова ще представи 40 творби, рисувани със смесена тeхника, като 10 от тях са рисувани за българския храм "Свети Иван Рилски" в Атина. В интервю за Радио Стара Загора художничката сподели, че определя работата на иконописеца като земна мисия за небесната истина:

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СНИМКА: FACEBOOK

Пожар между Калояновец, Арнаутито и Михайлово спря придвижването на влакове

Сухи треви и храсти горят на голяма площ край Стара Загора. Огънят е обхванал части от землищата на селата Калояновец, Арнаутито и Михайлово, по протежението на жп-линията, която преминава през тях. Изпратени са три пожарни автомобила. Това обяви за..

публикувано на 17.07.24 в 17:58

Много диви животни загинаха при пожарите, доброволци търсят оцелели на терен

Доброволци – студенти от ветеринарно медицинския факултет в Тракийския университет са били на терен от първия ден на пожара край Стара Загора и са успели да намерят и да приютят за лечение в Спасителния център за диви животни множество..

публикувано на 17.07.24 в 17:41
Снимката е илюстративна

Нов голям пожар избухна в Свиленградско

Нов голям пожар избухна в Свиленградско.  Има опасност пламъците да прехвърлят границата с Турция. Този следобед пламна между селата Маточина, Варник и Сладун.  Седем екипа са на място да борят стихията. Засега няма опасност за населените места...

публикувано на 17.07.24 в 17:40

Прокуратурата с информация за случая на двете деца в риск от Стара Загора

Само едно от децата в риск от Стара Загора, за които разказахме на 16-и юли, е било непълнолетно към датата на подаване на сигнала, съобщават от Районната прокуратура. За случая информира омбудсманът на Стара Загор а Иванка Сотирова. Тя..

публикувано на 17.07.24 в 17:07
Последици от пожара край Стара Загора

Ситуацията с пожара край Стара Загора се нормализира

И последното тлеещо огнище от пожара, бушувал две денонощия близо до местността "Седми километър" край Стара Загора, е под наблюдение. Това съобщи по Радио Стара Загора Методи Марков, областен управител на Стара Загора. Той подчерта, че обстановката..

публикувано на 17.07.24 в 16:45

Споразумение за превенция срещу горските пожари подписаха в Казанлък

Споразумение за превенция срещу горските пожари по Международния проект на ЕС "FIRE-RES“ беше подписан официално днес в Казанлък.  Целта е да се обединят всички заинтересовани страни в един синхронизиран механизам, който да намали горските и полски..

публикувано на 17.07.24 в 16:38

Евакуират жители на село Воден, община Болярово, заради пожара

Усложнява се обстановката в крайграничната община Болярово. Огънят е достигнал до къщите в село Воден и се налага временна евакуация на жители.  Силният вятър в следобедните часове отново е разпалил пожарът, като огънят е преминал към къщите в село..

публикувано на 17.07.24 в 14:55

Възстановиха движението по пътя за Старозагорските бани

Възстановено е движението по път Стара Загора  –  Старозагорски бани, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението в участъка беше ограничено от понеделник заради големият пожар и действията по гасене в района. От община Стара Загора..

публикувано на 17.07.24 в 13:51

Кметът на Стралджа обяви частично бедствено положение заради безводие

Със заповед на кмета на общината Атанас Киров е обявено частично бедствено в населените места на територията на община Стралджа както следва: Александрово, Атолово, Богорово, Воденичане, Войника, Джинот, Иречеково, Каменец, Леярово, Лозенец, Люлин,..

публикувано на 17.07.24 в 13:29

Изплащат парите на секционните комисии без грешки в Сливен

В 25 Секционни избирателни комисии в Сливен ще бъдат изплатени допълнително начислени суми от 25 лева на човек, за това, че не са допуснали грешка при попълването на изборните протоколи на последните извънредни парламентарни избори...

публикувано на 17.07.24 в 12:19