Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите работници от "Ремотекс" ще се срещат утре с двама министри

Бойка Боева

Министрите на енергетиката и на труда и социалната политика – Драгомир Стойнев и Хасан Адемов ще се срещнат утре в 13.30 ч. с протестиращите работници от "Ремотекс". В личен разговор с общинския председател на КНСБ в Раднево Бойка Боева днес министър Адемов е съобщил, че е пуснал нареждане да бъдат преведени на местната социална служба обещаните 325 лв. на всеки работник на дружеството за празниците. "За пореден път обещанията на директора Стефан Чорчопов, че част от дължимите заплати ще се преведат по сметките на хората до днес, се оказаха лъжа", каза за Радио Стара Загора Бойка Боева:

По публикацията работи: 675


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5-дневна музикална програма за деветото издание на Beerфеста в Стара Загора

Деветото издание на Beerфеста в Стара Загора наближава. 5-дневното събитие ще се проведе от 4 до 8 септември на поляната на парк Загорка в Стара Загора, съобщават от общинския пресцентър. Както всяка година, входът за фестивала е свободен. Beerфестът..

публикувано на 14.08.24 в 16:56

Близо 3500 дами с името Мария празнуват утре в община Стара Загора

3439 дами с настоящ адрес в община Стара Загора ще празнуват своя имен ден утре на един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица. Информацията бе предоставена днес от Отдел „Гражданско състояние“ в Община Стара Загора...

публикувано на 14.08.24 в 16:31
Делян Иванов

Ще ни известява ли BG - ALERT и в случаи на екстремни температури?

Възможно е обсегът на системата BG - ALERT да бъде разширен и да бъдат включени и предупреждения за екстремално горещо или студено време. Това каза за радио Стара Загора директорът на Правна в община Стара Загора Делян Иванов.   Към момента..

публикувано на 14.08.24 в 16:23

Зърнената реколта в Южна България отново е ниска заради неблагоприятните климатични условия

Тази година земеделците отново отбелязват лоша зърнена реколта в Южна България, каза за Радио Стара Загора зърнопроизводителят от община Гълъбово Антоний Делийски. Кооперацията му обработва 18 000 декара пшеница, царевица и слънчоглед. Топлата..

публикувано на 14.08.24 в 16:16

След повече от 15 години почистиха от плакати и афиши "Горната гъба“ в Стара Загора.

Емблематично място за споделяне на информация и определяне на срещи   - "Горната гъба" е част от градския пейзаж, но и от градската история.  Общинските служители дори използваха флекс, за да премахнат наслояванията от хартия и лепило...

публикувано на 14.08.24 в 16:12
НЧ

Девет читалища в Сливенско получават общинска субсидия

Общинска субсидия за близо 17 хиляди лева бе разпределена за финансиране на проектите на читалища в община Сливен. Това е вторияj транш от субсидирането на културните средища.  Общинската субсидия ще получат девет народни читалища. Според комисията..

публикувано на 14.08.24 в 15:59

В Хасково се проведе публично обсъждане на нов общ устройствен план

Публично обсъждане на Общ устройствен план на Община Хасково - фаза Предварителен проект и Доклад за Екологична оценка към него се проведе в зала „Хасково“. В обсъждането на стратегическия документ участваха кметът на Община Хасково Станислав..

публикувано на 14.08.24 в 15:00

Езерото в хасковския парк "Кенана" се дава на концесия

Община Хасково откри процедурата за определяне на концесионер за строителство, експлоатация и поддържане на обект – публична общинска собственост в местност Кенана за Обществен извънселищен горски парк. Пълният набор от документи и..

публикувано на 14.08.24 в 14:51

Ръст на жилищното строителство отбелязват в Сливен

Въведените в експлоатация новопостроените жилищни сгради в област Сливен през второто тримесечие на 2024 година се увеличават 4,2%, съобщават от Националния статистически институт.  Преобладаващата част от всички новопостроени жилища през второто..

публикувано на 14.08.24 в 14:24

Режим на водата в 25 селища на Ямболска област

В 25 населени места в Ямболска област е въведен режим на водата. Липсата на достатъчно валежи през последните години и амортизираната до крайност водопроводна мрежа са основните причини за налагането на ограниченията, съобщава кореспондентът ни Даниела..

публикувано на 14.08.24 в 14:15