Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 7 април обявяват свободните места в детските градини в Стара Загора

детска градина

Свободните места за първото класиране в детските градини в Стара Загора за всички възрастови групи ще бъдат обявени а 7 април 2014 г. в раздел „Предстоящо класиране“ на сайта https://priem.starazagora.bg/. Това съобщават от пресцентъра на общината. В списъка с „Участници в класирането“ родителите ще могат да проверят децата им за кои градини кандидатстват, както и да редактират данните в заявлението за прием до 16 май 2014 г. включително.В класирането на 19 май 2014 година ще участват всички, в чиито заявления за прием е избрана начална година за участие в класиране 2014 г. или по-рано. В класирането няма да участват заявления, в които началната година е от 2014 г. нататък. Всички, които са регистрирали заявления с начална година за участие в класиране 2013 г. или по-рано, не е необходимо да ги променят. Те участват във всички класирания от годината, посочена в заявлението, докато детето бъде класирано или навърши максимална възраст за прием в детска градина. Родители, без изискуеми задължения към отдел Местни данъци и такси в община Стара Загора, ще получат 1 точка при класиране като отбележат съответния критерий - К12. Верността му се проверява по електронен път от директора при записване в детското заведение, където е класирано детето. Критерият „Райониране“ носи автоматично 1 точка, само тогава, когато адресът на детската градина, посочена в Заявлението и настоящият адрес на Заявителя попадат в района на едно и също Административно бюро. Той не се отбелязва в заявлението.Препоръчва се на всички родители, които вече са регистрирали или предстои да регистрират заявление за участие в класиране за прием на дете в детска градина, и желаещи да ползват точка по критерия „Райониране“, да проверят и ако е необходимо да направят, до края на месец април 2014 г., актуализация на настоящия си адрес. Актуализацията се извършва в Центъра за услуги и информация на партерния етаж на Община Стара Загора, на адрес бул."Цар Симеон Велики" № 107. Според правилата, може да се изберат до 6 желани детски заведения, за да се увеличи шансът за прием на детето. Това е необходимо, за да бъде класирано при необходимост, по второ или следващо желание. Не е задължително да се чака детето да навърши три години, за да участва в класирането. Условието е то да навършва три години в годината на прием/регистрация на заявлението. Класираните деца трябва да бъдат записани в срок от 20 май 2014г. до 2 юни 2014 г. включително в детската градина, в която са класирани. Непотвърдените в този срок деца, автоматично отпадат от приетите. Същите може да участват отново с нов входящ номер и ново заявление в следващи класирания.

По публикацията работи: 682


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ниската изкупна цена на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете

Ниската изкупна цена на борсата на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете. Производители от ямболско са притеснени, че трябва да продават на безценица.  При големия пожар в района на село Воден пострадаха производители и от..

публикувано на 23.07.24 в 19:25

92-годишна жена спаси съборено от бурята щъркелче в Казанлъшко

Бурята, която премина през казанлъшко и Долината на розите, била невиждана, поне за последните 30 години, припомнят възрастни хора. На места в региона падналите дъждове били до 60 литра на кв.м. Ситуацията била подобна и в казанлъшкото село Овощник. А там..

публикувано на 23.07.24 в 16:45

Министър Тахов: Стопаните, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района. До две седмици на базата на..

публикувано на 23.07.24 в 15:10

Хотелиери и ресторантьори са заплашени от фалит заради цените на тока

Цената на тока за бизнеса достига 1500-2000 лв. за мегаватчас, което застрашава работата на сектора, алармират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в писмо до министъра на туризма Евтим Милошев.   Т ова изправя ресторантьори и..

публикувано на 23.07.24 в 15:00

Около 700 безработни могат да участват в дейности по преодоляване на щетите от огъня

Около 700 безработни ще могат да се включат в дейности, свързани с гасенето на пожарите и преодоляване на нанесените от огъня щети в засегнатите общини. Това съобщиха от МТСП.  Средствата за сформирането на аварийните екипи в размер на 3,4 млн. лв. са..

публикувано на 23.07.24 в 13:41

Хранителна банка "Верният настойник" заработи в Стара Загора

Хранителна банка "Верният настойник" отвори свой клон в Стара Загора. За целта е ремонтирано  помещение от близо 80 кв. метра в кв. Казански. То е отдадено от Общината безвъзмездно за 3 години. "Около 5 месеца отне подготовката на помещението, за..

публикувано на 23.07.24 в 13:00

Физическа активност, футбол и игри в училищните дворове през лятото в Стара Загора

И през лятната ваканция малки и големи старозагорци с афинитет към физическия атлетизъм и здравословния живот могат да се възползват от спортните зони в училищните дворове. Това стана възможно със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Тя..

публикувано на 23.07.24 в 12:32

Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество

Ректорите на Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество Проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и господин Изет Закери - ректор на университет „Майка Тереза" в Скопие се..

публикувано на 23.07.24 в 10:44

Мъж е с опасност за живота след токов удар

22-годишен мъж е с опасност за живота в следствие на токов удар. От пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора съобщават, че снощи около 20:40 часа на спешния телефон 112 е получен сигнал за лице пострадало от токов удар в павелбанското село Тъжа.  На място е..

публикувано на 23.07.24 в 10:39

Няма активни пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от ГДПБЗН...

публикувано на 23.07.24 в 10:09