Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще могат ли да работят законно 15-годишните

Младежи

С промени в Кодекса на труда Българската стопанска камара предлага 15 годишните да могат да работят законно. За тази цел те предлагат дуално обучение. България е на едно от първите места по брой на деца, напуснали системата на образованието или, които изобщо не са я посещавали, каза за Радио Стара Загора Даниела Симидчиева от БСК. Въвеждането на дуалната форма на обучение, която предлага само квалификационно обучение, ние можем да върнем част от тези деца да се обучават поне на професия. Тъй като се повишава пенсионната възраст и изискуемите точки за стаж, младежите ще могат да го придобиват от по-ранна възраст, затова е необходимо 15-годишните да могат да сключват законно трудови договори, допълни Симидчиева.

По публикацията работи: 684


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Забраняват влизането в язовир "Копринка", ще се ползва от самолети за пожарите

Забранява се влизането във водите на язовир "Копринка" с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък. Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват..

публикувано на 19.07.24 в 18:10

Клуб за бъдеще - Стара Загора помага на пострадалите в село Воден

Клуб за Бъдеще - Стара Загора организира посещение до с. Воден с цел да се занесат провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от клуба. Те анонсират, че се събират  между 8:30 и 10:30..

публикувано на 19.07.24 в 17:24

Прокуратурата повдигна обвинение на 42-годишния мъж за палежа в село Димитриево

Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвинение на 42-годишен мъж за палеж в с. Димитриево, община Чирпан. Според държавното обвинение той е запалил по непредпазливост чужд имот – жилищна сграда с прилежащи към нея постройки Обвиненият мъж..

публикувано на 19.07.24 в 16:25

Оставиха в ареста димитровградчани задържани с незаконно оръжие

Двамата димитровградчани, арестувани при акция на ГДБОП остават в ареста. Това реши състав на Районен съд Димитровград днес. Най-тежката мярка за неотклонение е за Димитър Кехайов – Македонеца и Николай Колев. Антимафиотите ги задържаха заради..

публикувано на 19.07.24 в 15:57
Маргарита Крумова и Ива Духтева

"Знатните фамилии и техните къщи“ е темата на новите туристически турове в Стара Загора

На изключително голям интерес се радва инициативата "Неразказани истории по правите улици" в Стара Загора, разказа Маргарита Крумова, началник на отдел „Туризъм“ в общината. През тези почивни дни от 10 часа започва и новият тур на тема „Знатните..

публикувано на 19.07.24 в 15:53

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки , а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания .  На място са стотици пожарникари, горски служители и..

публикувано на 19.07.24 в 15:09

Екипите на Спешна помощ са готови да реагират при пожари

Екипите на Спешния център в Стара Загора са реагирали на множество сигнали за колабирали в жегите през последните дни. На 12-часово дежурство сигналите са били между шест и десет, предимно за възрастни и хора със съпътстващи заболявания, които са..

публикувано на 19.07.24 в 13:24
Тракийски университет, Стара Загора

На 91% е изпълнен приемът на студенти в Тракийския университет

План-приемът за бакалаври и магистри за новата учебна година в Тракийския университет е изпълнен на 91%, съобщи за Радио Стара Загора проф. Нели Грозева, заместник ректор по учебната дейност. Общо 1361 са местата за студенти държавна поръчка...

публикувано на 19.07.24 в 13:20

Катастрофа край Богомилово, двама са пострадали

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово.  Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа.  Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че..

публикувано на 19.07.24 в 12:56

90 студенти ще могат да се обучават в новата специалност на Тракийски университет

"Киберсигурност и електронно управление" е новата специалност от каталога на Тракийски университет. Засега ще бъде само в редовна форма на обучение. Програмата е бакалавърска в рамките на 4-годишно обучение. Екип от преподаватели експерти с доказан опит..

публикувано на 19.07.24 в 12:44