Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Берое Стара Загора” победи „Хасково 2012”

Баскетболна топка и кош 610

Отборът на „Берое Стара Загора” постигна победа над гостуващия „Хасково 2012” в среща от поредния кръг на първенството в женската НБЛ. Старозагорки превъзхождаха своите съпернички и можеше да победят и с доста по-голям резултат. В състава на „Хасково 2012” отсъстваха основни състезателки като Уолтия Рол, Лидия Върбанова и Биджони Рийвс. Домакините поведоха в началото, направиха удобна разлика в резултата и контролираха мача почти през цялото време. За гостуващия отбор Вероника Джикова отбеляза 20 точки, а 17 добави Корин Адамс. За „Берое Стара Загора” Ивелина Вранчева реализира 22 точки, а Валерия Каст 19. „Не сме подценявали този мач, трите ни титулярки се нуждаеха от почивка след мачовете от турнира за купата на страната, а треньорката Елена Станкова бе по лични ангажименти в София”, каза Мариян Костадинов, пом. треньор на „Хасково 2012”. Той който водеше отбора в този двубой. „Не е наш проблем, че те гостуваха без основни състезателки, доволен съм от победата, опитахме в края да дадем почивка на някои титулярки, но нещата едва не тръгнаха към обръщане на резултата”, коментира Тодор Цветанов, наставник на „Берое Стара Загора”. В следващия кръг възпитаничките му ще гостуват на „Левски” в София, а отборът на „Хасково 2012” приема „Нефтохимик 2010”. Тези срещи ще се играят в неделя.

По публикацията работи: 681


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Голямата награда на турнира „Крилат Димо“ замина за Димитровград

В Раднево бе проведено поредното издание на турнира по народни борби „Крилат Димо“. Тази година състезанието бе част от честванията на 60 години от обявяването на Раднево за град. „Получиха се доста добри народни борби, скоро в окръга не е..

публикувано на 09.09.24 в 14:32

Даниел Клечков: Нямаме поставени цели за първенството, важното е да пълним залата и радваме феновете

Даниел Клечков е новия старши треньор на мъжкия баскетболен "Берое" Стара Загора. Негови помощници в първенството ще бъдат - Николай Колев, помощник треньор, Владо Георгиев - кондиционен треньор и Калоян Иванов - физиотерапевт. "Изиграхме първата си..

публикувано на 08.09.24 в 14:20

Атанас Апостолов: Много важна бе победата ни в Карнобат

"Взехме важен успех при гостуването на "Карнобат" с 3:1. Първото полувреме завърши наравно 1:1, но през втората част домакините сякаш и физически отпаднаха и ние реализирахме още две попадения. Сега във вторник сме домакини в турнира за Купата на..

публикувано на 08.09.24 в 13:29

Живко Желев: Отново не показахме най-доброто, което бих желал да видя на терена

"Победихме с 1:0 тима на "Загорец", но като цяло отново не показахме играта, която бих желал да видя от отбора. Мога да кажа, че срещата бе равностойна и те също имаха възможности. Имам доста забележки към моите играчи, но явно това е моментното..

публикувано на 08.09.24 в 13:07

Мирослав Миндев: Подобряваме играта си и това определено ми харесва

"Допуснахме минимална загуба при гостуването си в Хасково на тима на "Саяна" с 0:1. Важното е, че показахме добра игра и имахме няколко чисти положения за гол във вратата на съперника, но пропуснахме. За мен това е радващо и че играта определено от..

публикувано на 08.09.24 в 12:45

Георги Каменов: Доволен съм от първата ни победа в шампионата

"Стигнахме до първата си победа от старта на шампионата в Югоизточната В група срещу "Левски" Карлово. Реализирахме по две попадения през двете полувремена за крайното 2:0. Получи се интересен мач, но за разлика от предходни срещи когато повеждахме..

публикувано на 08.09.24 в 12:30

Даниел Петров: Започнахме сезона с победа, готвим се за мача с "Чирпан"

"Стартирахме първенството в областна група "Стара Загора" с победа над "Левски" в Сърнево с 4:2. Получи се добър мач за нивото на групата. Имаше и доста публика. На полувремето резултата бе 2:2, като на два пъти повеждахме в резултата. През втората..

публикувано на 08.09.24 в 12:18

В неделя предстои турнирът „Крилат Димо“

Възпитаниците на клуб по борба „Георги Вангелов“ са в Созопол за тренировъчен лагер. „Всеки ден тренираме, готвим се за състезанията през предстоящата година“, съобщи да радио „Стара Загора“ треньорът на радневския клуб Дарин Дралчев. Той..

публикувано на 06.09.24 в 14:22

Георги Каменов: Пропуснахме победата срещу тима на "Родопа" Смолян

"Допуснахме съвсем леко да ни отнемат шанса за първа победа в шампионата от старта му. Срещу "Родопа" Смолян поведохме с 2:0 като домакини до 30-та минута и след това отбора не игра добре, като се стигна до крайното 2:2. Отдавам го основно на..

публикувано на 05.09.24 в 15:50

Атанас Апостолов: Загубихме в Ямбол, но играхме добре и имахме своите шансове

"Загубихме отложения си мач в сряда от "Ямбол" с 1:2 като гости. Тимът на домакините има доста опитни играчи и те през втората част реално направиха разликата, като така стигнаха до успеха. Иначе първото полувреме съм доволен от моите играчи...

публикувано на 05.09.24 в 13:59