Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зелена светлина" за изграждането на парк и спортна зала в Стара Загора

jivka jivko

Подписаният днес договор от областния управител Живка Аладжова и кмета на Стара Загора Живко Тодоров дава „зелена светлина” за изграждането на парк и спортна зала. 90 декара от терена на бившите артилерийски казарми бяха прехвърлени безвъзмездно на общината от Министерството на отбраната. За изграждането на парк, което е първият етап от проекта, община Стара Загора получи 4 милиона лева от публичната инвестиционна програма на правителството. Автор на подробния устройствен план на бъдещия парк е арх. Петър Киряков. В петък предстои общественото му обсъждане, а на сесията на Общинския съвет на 29 май се очаква той да бъде одобрен. На останалите 20 декара ще бъде построена модерна спортна зала и паркинг на два етажа. За тях община Стара Загора ще кандидатства пред правителствената програма за 2015 година.Това е най-стойностният проект, финансиран от програмата „Устойчив растеж на регионите”, каза при подписването на договора кметът Живко Тодоров:

По публикацията работи: 688


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар в "Пехотинските казарми" в Ямбол

Пожар гори в бившите „Пехотински казарми" в Ямбол, сигналът е постъпил малко преди 16 часа. Засегнати са сухи треви и храсти, на място са два противопожарни екипа, към момента няма опасност огънят да се прехвърли към близките жилищни квартали, предаде..

публикувано на 01.09.24 в 17:08

Пореден случай на стрелба с пушка по патици в река Тунджа

За поредна стрелба с въздушна пушка по патици в река Тунджа сигнализира собственик на заведение в градския парк на Ямбол. Последният случай е от тази сутрин, информира кореспондентът ни Даниела Костова  Инцидентът днес е от около  8 часа, но не е..

публикувано на 01.09.24 в 15:51

Още дърва за огрев ще бъдат предоставени на село Воден

Дърва за огрев  повторно ще бъдат предоставени на домакинствата от село Воден, пострадали при големия пожар през юли. Според, решението на общинския съвет, се полагат по 5 кубика на семейство, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Огнената стихия,..

публикувано на 01.09.24 в 15:48

В Димитровград раздадоха шест казана курбан

За 10-та поредна година в Димитровград на 1-ви септември днес бяха раздадени 6 казана курбан за здравето и благоденствието на жителите на общината, предава кореспондентът на Радио Стара Загора Христо Христов. Курбанът е лично дарение от общинския кмет..

публикувано на 01.09.24 в 14:10

Не се разбраха за състава на РИК- Стара Загора, ДПС се яви с двама представители

ЦИК ще решава окончателния състав на Районната избирателна комисия в Стара Загора. Партиите и коалициите в региона не се разбраха за секретарското място. А ДПС се явиха с двама представители. На консултациите в областна администрация не беше..

публикувано на 01.09.24 в 12:55

Предупредителен код за интензивни валежи в Югоизточна България

Предупредителен код за интензивни валежи е в сила за седем общини в Югоизточна България. Националният институт по метеорология и хидрология предупреждава за опасност от наводнения в Созопол, Царево, Приморско и Малко Търново. Там се очакват валежи от..

публикувано на 01.09.24 в 10:07

Посетителите на мюзикъла "Ромео и Жулиета" могат да презаверят билетите си

Поради дъжда в края на мюзикъла "Ромео и Жулиета" на 30.08, на яз.Копринка, спектакълът трябваше да бъде прекратен, информират организаторите. Те дават възможност на всеки, закупил си билет, да посети операта “Ловци на бисери” на 1.09, или да презавери..

публикувано на 31.08.24 в 16:17

На 2 и 3 септември ще пръскат срещу комари в Стара Загора

Община Стара Загора предприема допълнителни мерки за превенция на заболяванията предавани от комари На 2 и 3 септември ( понеделник и вторник)  от 21.30 часа на територията на Община Стара Загора ще се проведе извънредна обработка срещу комари –..

публикувано на 31.08.24 в 16:15

Започват Есенните празници на културата в Чирпан

Разнообразни събития включва тазгодишната програма на Есенните празници на културата в Чирпан. Програмата започва днес и ще продължи до 14 септември , а на 6 септември тържествено ще бъдат отбелязани Денят на Чирпан и 139-ата годишнина от Съединението на..

публикувано на 31.08.24 в 15:11

Областният управител на Стара Загора свиква утре консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия

Областният управител на Стара Загора Методи Марков свиква публични консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 27-и многомандатен избирателен район Стара Загора, се съобщава в официалния сайт на Областната администрация...

публикувано на 31.08.24 в 14:58