Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не сънувани пътища, а "Пътувани сънища" споделят Димитрина Проданова и Данчо Русчев

Малки странници по големия свят ни карат да се чувстваме космополити

| обновено на 09.07.14 в 12:59
Eкзотиката и пъстрият свят на Хималаите са вдъхновили стотици поклонници на източната култура по целия свят да тръгнат на пътешествие по непознатите кътчета на Азия.

Нашите гости в студиото Димитрина Проданова и Данчо Русчев са успели да изследват мистиката на Тибет, Индия и Непал и увлекателно споделят своите впечатления от местните хора, красотата на природата и предизвикателствата, пред които са се изправили там. Накратко ги определят така: Тибет – да опитомиш страха, Индия – взрив на сетивата, Непал – като сладкиш.

Новият ни дом е в планината до най-високия от петте манастира в града. От прозореца си чувам гонга на монасите… Манастирът е утихнал, а аз съм леко замаяна. Мисля, че е от… щастие. Няма и помен от снощния мрак в душата ми. Трябвало да дойда дотук, за да посрещна Слънцето! Добро утро, Тибет! Дълго те мечтах.


Това е част от усещането, което Димитрина Проданова споделя в дневника пътепис "Пътувани сънища", който ще бъде представен пред българските читатели на 10-и юли. Той е богато илюстриран с 68 безценни фотографии на фотографа Данчо Русчев.

Чуйте повече за техните преживявания…




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия