Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"България без цензура" номинира Николай Бареков за премиер

Снимка: БГНЕС

Николай Бареков беше номиниран за министър-председател от "България без цензура". На парламентарните избори той ще застане начело на листите във Варна и Пловдив. Партията приема идеята за коалиция със Съюза на свободните демократи и Българския демократичен съюз "Радикали". Всички номинации през общини и региони, ще стигнат до Изпълнителния съвет на "България без цензура" и до Коалиционния съвет. Няма да работят договорки като от времето на Тройната коалиция, заяви лидерът Николай Бареков. Окончателният вариант на листите ще бъде готов до 30 август, когато ще се състои втория национален конгрес на партията.

На 30-ти август освен програмата, освен моята кандидатура за премиер, аз ще предложа на конгреса и цялостен състав на проектокабинет, с който смятам да управлявам България, но в него вече ще има имена и на коалиционни партньори, а защо не и имена на хора, които не са част нито от партията, нито от коалицията. Понеже темата за банковата система е много актуална, това, което аз ще искам, е да се предприемат крути законови мерки за стабилизиране на банковата система в България. И очаквам предложения, с които аз като европейски депутат да изляза в Европейския парламент, преди да ми е свършил краткия мандат, който ще карам там. След като една банка се е сринала, след като излиза премиер, министър на вътрешните работи и финансов министър да обяснят, че това не е било банка, ами финансова пирамида, значи има проблем в системата. Мандат на това ръководство на БНБ приключи с фалита на КТБ. Те нямат вече моралното право да стоят там, каза Бареков.

Лидерът на "България без цензура" отрече, че шоуто му, под същото име, е финансирано от Цветан Василев. Борисов обясни дали ще подаде оставка като евродепутат, ако името му бъде замесено в скандала с източването на Корпоративна търговска банка.

Каква оставка да подавам? Първо, името ми не е замесено в този скандал. Замесени са имената на ГЕРБ и ДПС, и на БСП. Така че с глупавите въпрос дотук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!