Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава набирането на средства за градежа на уникален храм в ямболския квартал "Аврен"

Четвърта година продължава изграждането на храма "Успение на Пресвета Богородица" в ямболския квартал "Аврен". Църквата ще бъде на две нива, а на куполите й ще има 6 кръста. Очакванията на църковното настоятелство са догодина тя да отвори врати. Разгърната площ на храма е над 840 кв. м. а двете нива ще са с различно предназначение. Дворът пък ще бъде превърнат в парк, припомни Александър Стойков от църковното настоятелство:

Пространството, което заема цялата църковна площадка е около 3 декара. Вече почти са оформени алеите. Има долен атриум, също едно хубаво отворено място, където е пространственият кръст излят, с водно огледало,езеро, с мостче. И се получава едно доста привлекателно място и за почивка, и изобщо за квартала.  Също има и ландшафтен проект за залесяване на мястото с дървесни видове и всичко необходимо.

Продължава и набирането на средства за доизграждането на храма. На 15 август, когато е празникът на църквата, ще бъде раздаден курбан и отново ще бъдат поставени кутии за спонсорство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!