Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

360 хиляди лева са инвестирани в ремонта на парк "Герена"

Снимка: Борис Димитров

360 хиляди лева е инвестирала Столичната община в ремонта на парк "Герена", който не е бил реконструиран от близо 40 години. Със спестените 50 хиляди лева от проекта ще бъде изградена детска площадка, посочи кметът Йорданка Фандъкова:

Единственият парк в район "Подуяне" – това е парк "Герена", който не беше ремонтиран от 70-те години. Тук алеите бяха с дупки, в изключително лошо състояние. Тази година се направи ремонт на канализацията най-напред. След това вече е положена алейната мрежа. Доставени са 100 нови пейки, кошчета. Продължава работата по входа на Борисовата градина. Предстои стартът и на следващия етап на ремонта на Северен парк с настилките и езерото. НДК – започнахме ремонта на парка, който е 160 декара с фонтаните и каскадите и следващата година започваме и Западен парк. Всички паркове в София са на нашето внимание, за да може хората да им се радват и да почиват.
С 85 хиляди лева ще бъде глобена фирмата, която е извършила ремонта на Докторската градина в София, заради неспазване на крайните срокове. Средствата ще останат в капиталовата програма на общината и ще бъдат използвани за реконструкция на паркове. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!