Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията за безопасност и здраве проверява 25 фирми в Търговищко

Двайсет и пет фирми и предприятия от хранителната промишленост и здравеопазването в област Търговище са включени в европейската кампания на Агенцията за безопасност и здраве. Тя ще продължи три месеца и има информационен и инспекционен характер. Ще бъдат поверявани фирми и здравни заведения, където има необходимост от често хигиенизиране и мокри процеси и съществува висок риск от злополуки в резултат на подхлъзвания, спъвания и падания, обясни директорът на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова.

Ще се проверява оценена ли е опасността от подхлъзване и спъване в оценката на риска, какви са подовете и настилките, какви препятствия и замърсявания има по подовете, почистват ли се, как се почистват, на работещите осигурени ли са обувки и съответно те подходящи ли са и използват ли се от самите работници. Проверките ще бъдат насочени и при извършването на товаро-разтоварни работи, където има повече опасности от подхлъзвания, падания и пресичане на маршрутите. След това инспекторите по труда ще извършват последващи действия и проверки, в които ще проверят дали дадените предписания и констатираните нередности са отстранени, каза Градинарова.

Първите резултати от извършените проверки в петте общини на Търговищка област ще бъдат обявени в началото на следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!