Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неизвестни пребиха заместник-председателя на футболната Централна съдийска комисия в Гърция

В Гърция преустановиха всички футболни мачове, след като неизвестни лица пребиха заместник-председателя на Централната съдийска комисия. Футболната федерация иска гаранции от клубовете, че ще вземат незабавни мерки срещу зачестилите прояви на хулиганство.

Футболната федерация реагира незабавно на побоя върху съдията и на извънредно заседание реши да не се назначават съдии на мачове. Това води до отлагане за неопределен срок на всички футболни срещи на национално и местно ниво. Федерацията иска гаранции от обществото и от футболните клубове, за да се осигурят мерки за защита на съдиите.

Футболни срещи няма да се провеждат, докато федерацията не получи решенията по случая и конкретните мерки от президентите и собствениците на клубове, заяви шефът на гръцката футболна федерация. В последвалите изявления от футболните централи започнаха нападки срещу виновните за футболното хулиганство, което по случайност не отне живота на съдията Христофорос Зографос

Президентите на "Олимпиакос" и "Панатинайкос" взаимно се обвиняват, че не правят нищо за изчистването на гръцкия футбол от зачестилите прояви на хулиганство. Други обвиняват дори правителството в толерантност към престъпността в футбола. Не липсват и обвинения срещу медиите, че създавали атмосфера на недоверие, което раждало напрежение сред феновете.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!