Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцката полиция третира стрелбата срещу посолството на Израел като терористичен акт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцката полиция приема обстрела срещу посолството на Израел в Атина като терористичен акт. Няма жертви.

Експертите по сигурността предполагат, че нападението е дело на анархисти. Очаква се прокламация на извършителите.

Единственото официално съобщение от страна на полицията до този момент е, че са намерени 54 гилзи от автомат "Калашников" на мястото на произшествието. Несъмнено това е терористичен акт срещу израелското посолство. Според коментарите на антитерористите явно нападателите не са целели да има жертви и не са стреляли срещу охраната на дипломатическата мисия.

Отделът за борба с тероризма проучва видеозаписите на охранителните камери. Има и свиделите, които потвърдиха, че нападателите са четирима и са се движели с два мотоциклета.

Израелското посолство в Атина е сред най-добре охраняваните обекти в гръцката столица и стрелбата срещу него е опит на терористите да покажат, че биха атакували всяка една цел.

Очаква се в следващите часове терористичната организация, извършила нападението, да поеме отговорността и да посочи причините за удара.

Засега полицията предполага поради сходство с предишни терористични прояви, че организатор е анархистката "Група на народните борци".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Гръцката полиция разследва стрелбата срещу посолството на Израел в Атина

Гръцката полиция работи по няколко версии за стрелбата от тази нощ срещу посолството на Израел в Атина. Жертви и ранени няма. Разследващи коментират, че този инцидент има сходство със стрелбата в края на 2013-а година по резиденцията на посланика на..

публикувано на 12.12.14 в 09:30