Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Похитителят, който взе заложници в пощенски клон край Париж, е арестуван

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Похитителят, който днес взе заложници в пощенския клон в Коломб, близо до Париж, е арестуван. Заложниците са невредими. Не е установено случаят да има връзка с ислямистките атентати във френската столица миналата седмица, съобщават полицейски източници, цитирани от Франс прес. За това, че инцидентът не е терористичен акт, предаде и агенция Ройтерс, която уточни, че похитителят е взел двама заложници.
Заложническата криза започна малко преди 12 ч. по Гринуич, когато мъж с бойно оръжие се е барикадира в пощенския клон. Според свидетели той е бил въоръжен с автомат "Калашников" и гранати. По време на нападението няколко от клиентите и служителите на пощенския клон са успели да избягат от нападателя, който е "говорел несвързано", съобщава полицейски източник, цитиран от Франс прес.

Агенция Франс прес уточнява, че похитителят е известен на полицията криминално проявен. ТАСС цитира френската телевизия "и-Теле", според която става дума за психически неуравновесен човек, който няма връзка с тероризма, а "е преживял силно разочарование".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!