Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС няма да подкрепи искането за нов държавен заем

Йордан Цонев
Снимка: БГНЕС

Движението за права и свободи ще гласува против ратификацията на нов държавен заем от 16 милиарда лева, заяви заместник-председателят Йордан Цонев след заседание на Централното оперативно бюро. Основният аргумент е признанието за липса на реформи, обещани от правителството на Борисов и реформаторите. 

ДПС заявиха, че ако управляващите са търсили диалог и с тяхната парламентарна група, може би е щяло да се стигне до по-добро решение. Утре цялата парламентарна група на ДПС ще бъде в пленарната зала по време на гласуването за заема.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Янаки Стоилов

БСП пита дали част от новия заем ще е за превъоръжаване

БСП настоя правителството да заяви ясно дали част от планираните 16 милиарда лева дълг ще отидат за превъоръжаване. Партията има информация, че обявяваните от кабинета суми за покриване на падежи по стари дългове не отговарят на действителното положение,..

публикувано на 24.02.15 в 16:16
Светлин Танчев

БДЦ принципно не отхвърля поемането на нов дълг

Парламентарната група на Българския демократичен център (БДЦ) принципно не е против поемането на нов външен дълг. Това заяви след консултации при президента съпредседателят на групата Светлин Танчев :  Като цяло не сме против, че България трябва да вземе..

публикувано на 24.02.15 в 16:18
Георги Първанов

АБВ ще гласува против нов дълг от 16 млрд. лева

Депутатите от АБВ ще гласуват "против" ратификацията на нов дълг от 16 милиарда лева.  Лидерът на партията  Георги Първанов увери, че се гледа на дълга като дебат за начина на управление. Според него единият вариант е, да се намерят инвестиции за 16..

обновено на 24.02.15 в 16:36