Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна залесителната кампания в парк Митрополит Методий Кусев

Снимка: wikimedia.org

Ще бъдат засадени 120 иглолистни фиданки - атласки кедър и аризонски кипарис. Акцията е част от програмата за отбелязването на 120 години от залесяването на Аязмото, които се навършват утре, 28 февруари. Съорганизатори на проявите на Общината са Старозагорската Света митрополия, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Регионален исторически музей - Стара Загора, местните клонова на Съюза на ландшафтните архитекти и Камарата на архитектите в България и Туристическо дружество „Сърнена гора“.
Всички желаещи да вземат участие са добре дошли, казаха от общината. Утре проявите продължават в  9,00 часа – в Храм „Свети Теодор Тирон“ света литургия ще отслужи Негово Високо Преосвещенство Старозагорски митрополит Галактион. На гроба на Митрополита организаторите ще засеят ритуално една фиданка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Земеделец е подпалил пожара край свиленградското село Студена

60-годишен земеделец е подпалил пожара край свиленградското село Студена. Мъжът почиствал ореховата си градина с машина. Ралото й се ударило в камък и се получила искра. Мъжът опитал сам да гаси пламъците. Земеделецът е с изгаряния по ръцете,..

публикувано на 13.07.24 в 19:29

Пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово е локализиран

Пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово е локализиран.  На място през нощта остават да дежурят 2 противопожарни екипа и автомобил на горско стопанство.  В огъня през последните 24 часа изгоряха над 8000 декара ниска растителност и широколистна..

публикувано на 13.07.24 в 19:26
снимка: Таня Балабанова

Пожар избухна и в старозагорското село Остра могила

Три екипа на пожарната и доброволци участват в гасенето на о гъня в село Остра могила .  Пожарът избухва в постройка в стопанския двор, но бързо се прехвръля към съседната нива , съобщи директорът на РДПБЗН Стара Загора старши комисар Стоян Колев.  Горят..

публикувано на 13.07.24 в 18:20
Пожар край село Студена

Частично бедствено положение в община Свиленград, пламъците край с. Студена обхванаха 30хил. дка

Областна администрация Хасково обяви частично бедствено положение в община Свиленград. Причината е разрастващият се пожар край село Студена, който пламна по-рано днес. ПОгнената стихия е обхванала площ от 30 000 декара, уточни пред кореспондента на Радио..

публикувано на 13.07.24 в 14:53

Нови два пожара в Хасковско, пламъците са обхванал 2000дка край границата с Турция

Нови два пожара лумнаха в Хасковска област днес. По данни на зам.-областния управител Митко Петров, пламъци вече има и край свиленградското село Студена и село Дъбовец, община Любимец, предава кореспондентът на Радио Стара Загора в Хасково Христо Христов...

публикувано на 13.07.24 в 12:13

Пожарът между селата Мелница и Гранитово е обхванал 6000 декара

Близо 6000 декара е обхванал пожара в района на ямболските села Мелница и Гранитово. В момента няма опасност за населените места. В овладяването на огъня са включени десетки пожарникари, военни граничари и горски служители, информира кореспондентът ни..

публикувано на 13.07.24 в 12:02
СНИМКА Министерство на отбраната

Унищожен е невзрвиен боеприпас, намерен в района на Димитровград

Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, Сухопътни войски, вчера унищожи на полигон..

публикувано на 13.07.24 в 10:27

Хеликоптери се включват в гасенето на пожарите в Хасковска област

Безсънна нощ за хората в Ивайловградско и Тополовградско, където вчера избухнаха два големи пожара, предава коресподентът на Радио Стара Загора Христо Христов. Близо 15 000 дка изгоряха предимно в Тополовградско.  Днес ще бъде направен опит огнената..

публикувано на 13.07.24 в 10:20

Опасни горещини и висок риск от пожари

Оранжев код за опасни горещини е обявен за днес в цялата страна.  Очакват се максимални температури  между 35 и 40 градуса. Червен код за опасност от пожари е обявен в 21 области на Северна и Южна България, а за Централна и Източна България е в сила..

публикувано на 13.07.24 в 09:48
Снимката е илюстративна

Продължава гасенето на пожарите в Ямболско, военна техника се включва в борбата

И днес продължава гасенето на пожара между елховските села Мелница и Гранитово.  Военни с тежка техника се включват в овладяването на огнената стихия. Към момента няма опасност огънят да засегне къщи и стопанства. Разпространението на пожара е овладяно,..

публикувано на 13.07.24 в 09:44