Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният съвет на АБВ обсъжда на 6-и март дали да приеме оставката на Първанов

Снимка: БГНЕС

След близо тричасово заседание на ръководството на партията и депутатите от АБВ заради тяхната подкрепа на правителственото споразумение за външния дълг стана ясно, че на 6-и март ще бъде свикано заседание на Националния съвет на партията, който ще обсъди дали да приеме подадената оставка от Георги Първанов.

Само Националният съвет и Националната конференция могат да приемат и гласуват оставки, уточни лидерът на АБВ и заяви, че неговата оставка трябва да се тълкува като протест срещу ставащото в парламента:

На парламентарната група вярвам. Това, че някой е изкривил информацията, че не е довел докрай изпълненията на Политическия съвет е друга история. Освен това трябва да тълкувате моята оставка и като протест към онова, което става в парламента изобщо. Защото наистина беше одобрен един дълг, който, както се видя, има кухи, надписани числа, който, както се видя, не е добре структуриран. Това го призна самият министър Горанов и то го призна, бих казал, на финала на едно продължително обсъждане, вместо да извадим разчетите, да направим сметките и да покажем нещо, което е изпълнимо, за да можем да успокоим хората.

Членовете на ръководството на АБВ бяха единодушни, че Георги Първанов не трябва да подава оставка, защото е нужен не само на партия АБВ, но и на България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!