Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лошото време създаде трудности и в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нетипично за март е времето в Гърция. Три дни непрекъснато вали сняг по високите места в област Родопи. Затруднено е движението от българската граница до Ксанти. Няма затворени пътища, но ниските температури образуваха поледици на много места, а снегът премина в проливен дъжд.

В районите Родопи и Ксанти се наводниха жилища, пътища и обработваеми земи. Буря удари и Комотини, където също има наводнения. Сили на противопожарна охрана отводняват дори болницата в града.

Пътна полиция временно забрани движението на тежкотоварни автомобили по магистралата Ксанти-Комотини поради силния вятър. Движението се извършва по обходен маршрут.

Успешно приключи операцията по спасяване на монахините от манастир в близост до Ксанти, който е наводнен.

Временно е отменен и фериботнияt транспорт до остров Тасос поради опасно вълнение на морето.

Много силно пострада и област Месиния в Пелопонес. Там има наводнени пътища и срудени скални маси. Много села останаха без ток тази нощ, но електрозахранването вече е възстановено.

Снегът във Флорина и Козани достигна половин метър. Пътна полиция увеличи екипите по контрол на трафика и предупреждава водачите за изключително внимание по цялата пътна мрежа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Област Стара Загора

Оранжев код заради сняг и поледици. Бедствието в Южна България продължава

Оранжев код за сняг и поледици е обявен за четири области в страната– Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик, това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.  Жълт е кодът за други десет области - Видин, Монтана, Враца, Ловеч,..

публикувано на 08.03.15 в 07:47