Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция отдава почит на тримата си легендарни спортисти, загинали при катастрофа на хеликоптери в Аржентина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Спортният свят на Франция отдава почит на тримата си легендарни спортисти, загинали при катастрофа на хеликоптери в Аржентина. Според първите експертни заключения вероятно човешка грешка е причинила сблъсъка на двата хеликоптера, при който загубиха живота си осем французи и двамата аржентински пилоти.
Експерти от френското Бюро за разследвания и анализи отпътуваха за Аржентина, за да участват в изясняването на причините за катастрофата, отнела живота на 10 души в понеделник. Сред осемте френски жертви бяха три ярки фигури на френския спорт: 25-годишната олимпийска шампионка по плуване Камий Мюфа, боксьорът Алекси Вастин и легендарната мореплавателка Флоранс Арто. Днес Националният спортен институт на Франция им отдава специална почит след вчерашния ден на емоции и съчувстие, изразени от цялата политическа класа и спортен свят на Франция.
Шампионите загинаха в началото на снимките на риалити предаване, в което участваха в планинския район край Ла Риота, на повече от 1000 км от аржентинската столица. От видеозаписите френските експерти засега заключават, че причината за инцидента изглежда е неправилна манипулация на единия пилот, която е довела до сблъсък на двата хеликоптера. Парижката прокуратура е открила следствие по случая.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!