Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърница има готовност за провеждане на местни избори въпреки зимната обстановка

Сърница
Снимка: БГНЕС

Сърница има готовност да проведе първите си местни избори в неделя, въпреки усложнената зимна обстановка, каза временно изпълняващият длъжността кмет Хасан Фере. Създадена е организация в случай, че токът отново прекъсне.

На първи януари тази година градът и още две села излязоха от шапката на Велинград и станаха самостоятелна община. Четирима са кандидатите за кметския пост - Мустафа Паликанов от ГЕРБ, Неби Бозов от БСП, Кемал Тинев - РБ и Кемал Байрактар от "Нова алтернатива". 
Въпреки бедствената обстановка до вчера, организацията беше създадена, каза Хасан Фере.
Готови сме с материалната част, изборната кампания върви нормално. Допълнително сме подсигурили евенвтуално ако се случи нещо с тока, агрегати са подготвени във всички секции. Имаме готовност с машините. Ще има десет полицаи на разположение пред секциите и ще си проведем изборите.
Към момента няма сигнали за купуване на гласове, каза секретарят на общинската комисия Аки Байрактар.
Междувременно темата за изборите в Сърница развълнува депутатите. Председателят на парламента Цецка Цачева отне думата на Мариана Георгиева от ДПС с обяснението, че в рамките на парламентарния контрол не е позволено да се говори за избори. Георгиева попита защо е отложен въпросът й към регионалния министър Лиляна Павлова за това, че община Сърница отсъства от програмата на правителството за развитие до 2018 г.:
Защо министър Павлова отлага отговора на този въпрос. Не разбирам, защо в днешния ден тя бяга от отговора. Тяхната новоучредена община отсъства от приоритетите, целите и мерките в програмата на правителството.
От Регионалното министерство успокоиха, че община Сърница няма да бъде лишена от инвестиции. И обясниха отсъствието на общината с допусната "техническа грешка". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!