Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неби Бозов от ДПС изпреварва Мустафа Аликанов от ГЕРБ на изборите в Сърница

| обновено на 22.03.15 в 21:54
Снимка: wikipedia.org
В Сърница се проведе балотаж за избор на кмет. Жителите на най-новата община демонстрираха висока избирателна активност – над 76 процента. Според първите паралени преброявания Неби Бозов от ДПС изпреварва кандидата на ГЕРБ Мустафа Аликанов с 520 гласа.

Паралелното преброяване е от щаба на ДПС. Победителят Неби Бозов получи първото поздравление от Лютви Местан. По телефона се чу, че ДПС ще направи курбан за първото обединение в Сърница.

Радостта е много голяма, благодарни сме всички на цялото ръководство. Резултатът в Сърница – подаръкът за рождения Ви ден, каза Бозов в телефонен разговор с Местан.

Кандидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов се почувства предаден от Реформаторския блок.

Били сме подведени, че работят за нас, но се оказа, че не са работили. Официално бяха направени (уговорки), но неофициално... За съжаление е така. Подозрения имам, че не са работили достатъчно. Въобще дали са работили, каза Аликанов.

В Сърница започна автомобилно шествие на победата на ДПС. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Сърница

Рязко се повиши избирателната активност в Сърница

4 256 са избирателите, имащи право на участие в провеждащия се днес втори тур за избор на кмет най-новата българска община Сърница. На балотажа се явяват  Неби Бозов  от ДПС и  Мустафа Аликанов  от ГЕРБ.  До 17.00 часа са гласували 70 процента от..

обновено на 22.03.15 в 19:04
Сърница

Днес е ден за размисъл в Сърница

Днес е ден за размисъл  в Сърница. Утре в най-новата община ще се проведе балотаж за избор на кмет между двамата кандидати, които при първия тур събраха най-много от гласовете на избирателите. Към момента обстановката в родопското градче е спокойна, няма..

публикувано на 21.03.15 в 12:03
Лютви Местан

Изборите в Сърница пак влязоха в парламентарния контрол

Изказванията за изборите в Сърница за пореден петък станаха част от парламентарния контрол. Този път обаче нито една политическа сила не възрази срещу това те да бъдат излъчвани пряко по националните радио и телевизия.  От трибуната лидерът на ДПС..

обновено на 20.03.15 в 16:56