Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стара Загора демонстрира телематиката на спирките на градския транспорт

Снимка: БГНЕС

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще демонстрира възможностите на телематиката, която ще бъде поставена на спирките на градския транспорт. Демонстрацията започва в 11,00 часа на първата спирка с поставена нова информационна система - на северното платно на бул. „Цар СимеонВелики", до Пето основно училище.
Общо 119 ще бъдат спирките в Стара Загора, на които ще бъде поставена подобна система. Тя е част от дейностите на Община Стара Загора по реализацията на проекта "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за град Стара Загора" по Оперативна програма „Регионално развитие" на обща стойност близо 29 млн. лв.
Проектът включва още изграждане на въздушно-контактна мрежа, 4 токоизправителни станции, нови спирки, тролейбусно депо, 80 рампи за трудноподвижни граждани, на 8 км. велоалеи, както и доставка на 14 тролейбуса с нисък под.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хасково се проведе публично обсъждане на нов общ устройствен план

Публично обсъждане на Общ устройствен план на Община Хасково - фаза Предварителен проект и Доклад за Екологична оценка към него се проведе в зала „Хасково“. В обсъждането на стратегическия документ участваха кметът на Община Хасково Станислав..

публикувано на 14.08.24 в 15:00

Езерото в хасковския парк "Кенана" се дава на концесия

Община Хасково откри процедурата за определяне на концесионер за строителство, експлоатация и поддържане на обект – публична общинска собственост в местност Кенана за Обществен извънселищен горски парк. Пълният набор от документи и..

публикувано на 14.08.24 в 14:51

Ръст на жилищното строителство отбелязват в Сливен

Въведените в експлоатация новопостроените жилищни сгради в област Сливен през второто тримесечие на 2024 година се увеличават 4,2%, съобщават от Националния статистически институт.  Преобладаващата част от всички новопостроени жилища през второто..

публикувано на 14.08.24 в 14:24

Режим на водата в 25 селища на Ямболска област

В 25 населени места в Ямболска област е въведен режим на водата. Липсата на достатъчно валежи през последните години и амортизираната до крайност водопроводна мрежа са основните причини за налагането на ограниченията, съобщава кореспондентът ни Даниела..

публикувано на 14.08.24 в 14:15

Старозагорските съветници одобриха новата общинска транспортна схема

Извънредно заседание на Общинския съвет на Стара Загора се проведе днес. За по-малко от час общинските съветници разгледаха и гласуваха 4 точки, по-важната от които беше утвърждаването на Общинската транспортна схема.  Съветниците отмениха свое..

публикувано на 14.08.24 в 13:58

В Деня на младежта кметът и заместникът му обсъдиха общи каузи за Ямбол с младите хора

Откритите пространства са приоритет за Ямбол, затова и активно се развиват парковете и спортната инфраструктура. Вече започна изграждането на скейт-парк, който ще бъде допълнен с нов парк за отдих, предназначен за всички младежи и техните гости...

публикувано на 14.08.24 в 13:20
ЕЦИХ Загоре

ЕЦИХ Загоре отвори процедура за безвъзмездно финансиране на иновации и дигитализация

Европейският цифров иновационен хъб Загоре (ЕЦИХ Загоре) отвори първата процедура за кандидати за безвъзмездно финансиране на иновативни идеи и дигитализация. За финансиране могат да кандидатстват микро, малки и средни предприятия, малки дружества със..

публикувано на 14.08.24 в 11:08

Митрополит Николай донесе в Хасково чудотворна икона на Света Богородица

Пловдивският митрополит Николай пристигна снощи в Хасково, за да донесе в града чудотворната икона Пресвета Богородица – Златна ябълка, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Негово високопреосвещенство Николай бе посрещнат в..

публикувано на 14.08.24 в 09:53
Община Тунджа

В община Тунджа ще бъде разкрит център за непридружени деца бежанци

В село Овчи кладенец,община Тунджа, област Ямбол, предстои да бъде разкрит център за непридружени деца бежанци. Той ще се намира в базата на бивш дом за деца, лишени от родителска грижа. Изграждането на центъра и предоставянето на комплексни..

публикувано на 14.08.24 в 09:39

56 млн. лева предоставя БЕХ на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите

Финансиране в общ размер на 56 млн. лв. се предоставя от страна на „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) ЕАД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на работна среща с ръководството на „Мини..

публикувано на 14.08.24 в 08:00