Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев е в челните публикации на няколко вестника заради твърдението си, че е получил предложение за солиден подкуп във връзка с модернизацията на изтребителите от бойната ни авиация.

„Министър се насади на рушвет. Прокурори погват Ненчев, за мълчал си за предложен подкуп“, пише СТАНДАРТ. „Първи министър на прокурор“, обявява в голямо заглавие ТРУД. „Нито един човек от компанията РСК-МиГ не е говорил с Ненчев, каза представителят на компанията у нас Александър Александър. Министърът не е подал сигнал за предложения подкуп, а е длъжен по закон, обяви прокуратурата“.

Вестник ДУМА съобщава на първата си страница, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова "разхожда с държавни пари младежи от ГЕРБ“. Ведомството на Павлова „плаща горивото за екскурзия до София и Лот 2 на магистрала Струма“, пише левият вестник.

„Битката срещу корупцията в Румъния вече дава резултати, а в България дори не е започнала“, отбелязва КАПИТАЛ. От редакцията на вестника питат риторично „какво щеше да прави прокуратурата, ако не бяха измислени дроновете“, като визира телевизионния репортаж, в който бяха разкрити видими несйответствия между данъчните декларации и „впечатляващото“ имение на пазарджишкия кмет Тодор Попов.

„МВР иска нови 30 милиона лева за лични документи“, съобщава СЕГА, цитирайки проектопостановление на Министерския съвет. „Четири месеца след началото на годината Министерството на вътрешните работи пристъпи към изпитаната практика и поиска от централния бюджет да му бъдат отпуснати нови 30,6 милиона лева. Парите ще идат за книжни тела за паспорти, бланки за лични карти и следгаранционна поддръжка на технически средства и компютърни програми. В постановлението е записано, че в тазгодишния бюджет на дирекция „Български документи за самоличност“ са отпуснати над 80 милиона лева за издръжка и още почти 13 милиона за капиталови разходи“, сочи вестникът.

„България остава най-изгодна за лятото в Европа“, твърди МОНИТОР в публикация за предстоящия туристически сезон. Изданието цитира класация, изготвена от британските власти, в която е изчислена цената на десет основни продукта за почивка. В България през тази година тя е с 13,6 процента по-евтина в сравнение с 2014-та. Така страната ни излиза на първо място в списъка с най-евтини дестинации в Европа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!