Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция протестират собствениците на малките магазини

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В Гърция протестират собствениците на малките магазини срещу  работещите днес молове.
Българите, които прекараха почивните дни в Гърция, използват възможността за пазаруват днес. Пътният трафик е натоварен, а се очаква засилване на движението в следобедните часове.

Търговските вериги отвориха днес магазините, като привличат клиенти с високи намаления. Законът позволява в Гърция осем недели в годината магазините да работят. В много градове синдикатът на работещите в търговията обявиха стачка. Служителите протестират, че мощните вериги им отнемат клиентите, а малките магазини не могат да си позволят да плащат извънреден труд на персонала и останаха днес затворени.
Протестни демонстрации организират синдикатите с призив -“Никога в неделя!“, като използват заглавието на популярната  песен на Мелина Меркури от едноименния филм.

Отворените днес молове привличат много клиенти. Особено туристите от България, които преди отпътуване използват възможността да напазаруват.

От рано тази сутрин е силно движението на автомобили по цялата пътна мрежа на Гърция. За да избегнат натоварването на трафика, много хора предпочетоха сутрешните часове за пътуване. Спряно е движението на товарни автомобили, за да се улесни трафика за леките коли. Към граничните пунктове с България очаквано е силен трафика и в двете посоки. Гърците, които прекараха почивните дни у нас, също се връщат.
Много е силен контрола на пътна полиция с увеличени екипи и масови проверки на водачите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!