Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Украйна очаква да получи от Русия обезщетение за анексирането на Крим и разрушенията в Донбас, пише руският вестник Независимая газета, като цитира изявление на украинския заместник-министър на правосъдието Наталия Севостянова. "Като инструмент е твърде ефективно налагането на запор върху имущество в чужбина", каза още Севостянова. Във Върховната рада вече бе внесен законопроект за национализация на цялата държавна и частна собственост на руски субекти, пребиваващи в Украйна. Депутатите обаче не се осмелиха да го приемат. Сега въпросът отново може да бъде включен в дневния ред, смята "Независимая газета".

Изданията зад Океана коментират новоприетия закон относно масовото събиране на данни за телефонни разговори от разузнавателните служби в Съединените щати.

Отдавнашната борба в Конгреса за правото на личен живот приключи с първото сериозно ограничение на шпионирането от властите след атентатите от 11-и септември 2001 г. в САЩ, отбелязва Уолстрийт джърнъл.

Гардиън обаче уточнява, че съгласно приетия регламент това ограничение ще влезе в сила едва през септември.

Вестник Вашингтон таймс пише, че решението на Сената има подкрепата на разузнавателната общност, която увери, че законът няма да намали значително възможностите ѝ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!