Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцкото правителство на спешно заседание след поредния неуспех на преговорите с кредиторите

Премиерът Алексис Ципрас свиква спешно заседание на Министерския съвет след поредния неуспех на преговорите с кредиторите. Опозицията иска спешна намеса на президента. Несигурността в Гърция удари туризма. Масово се анулират резервации.
Атина отново е пред бездната на фалита, коментират в Гърция липсата на резултат от поредния опит за споразумение и помощ от кредиторите. Финансовият министър Варуфакис за първи път показа изчерпан оптимизъм с изялението, че излизането на Гърция от еврозоната не е решение, но не трябва да се изключва и тази възможност.
Социалният министър Димитрис Стратулис е категоричен, че правителството няма да приеме ново орязване на пенсии и социални помощи.
Не може да се продължава с програми за непосилни икономически реформи "мнимония". Ако приемем това, Гърция още повече ще се превърне в зависима колония на тройката. Такова споразумение ние няма да приемем.
Лидерът на опозицията призова президента да свика спешно Съвета на председателите на парламентарните партии. Според опозицията това е началото на края за Гърция и излизането от еврозоната е еднопосочен път.
Премиерът Алексис Ципрас съобщи, че правителството изчаква предложенията за реформи да станат по-реалистични.
Докато продължават преговорите, туризмът вече търпи загуби, съобщиха от Съюза на туристическите фирми. Несигурността за бъдещето на Гърция води до отмяна на висок процент от резервациите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!