Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

240 работни места бях обявени на трудова борса в Стара Загора

31 представители на  24 фирми, сред тях 2 от други региони присъстваха на общата трудова борса, организирана днес от „Бюро по труда” – Стара Загора в спортна зала „Иван Вазов”.

Бяха заявени 240 работни места.  

Приоритетно се търсят кадри в сферата на техниката и технологиите: машинни инженери, ел. инженери, ел. техници, настройчици, машинни оператори производство каучукови изделия, оператори на линия за профилиране на метал, оператори на поточна линия, заварчици, оксиженисти.

Работодателите търсят мотивирани хора за работа и в много други браншове: преработваща промишленост, търговия, охранителна дейност, социални дейности, пенсионно-осигурителна дейност.

На борсата присъстваха 213 човека, търсещи работа, които  притежават различни специалности или умения.

С всички фирми предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

Агенцията по заетостта вече 10 години поред организира и провежда трудови борси в страната, целящи намаляване равнището на безработицата и активиране дейността на бюрата по труда с работодателите на пазара на труда. Борсите предоставят възможност за директен контакт и договаряне между работодателите и търсещите работа лица, както на регистрирани безработни, така също и на лица, които не са регистрирани в ДБТ.

Борсата е една от общо 107-те трудови борси в  страната, които ще се проведат в съответствие с Националния план за действие по заетостта.през 2015г. от Агенция по заетостта, съобщи дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново пожар край село Дълбоки

Пожар възникна този следобед край старозагорското село Дълбоки. Сигналът за огъня е подаден малко след 15.00 часа, съобщиха от противопожарната служба в Стара Загора. От там уточниха, че горят сухи треви в южния край на селото, но няма опасност за..

публикувано на 30.07.24 в 16:06

Седем медала от Сеул за старозагорските математици

С общо седем медала ще се завърнат старозагорските млади математици от състезанието Азия оупън, съобщи във фейсбук профила си математикът Любомир Любенов.    "Днес в Сеул приключва азиатският математически маратон.  Предстои церемонията по награждаване..

публикувано на 30.07.24 в 15:00
Контейнер за временно настаняване, с. Воден.

Продължава оборудването на фургоните във Воден

Продължава оборудването на фургоните, осигурени за най - тежко засегнатите от пожарите в крайграничната община Болярово. До момента са поставени 18 жилищни контейнери в селата Воден и Крайново. Не във всички фургони, в момента живеят пострадали от..

публикувано на 30.07.24 в 14:31
Обвиняемият Георги Георгиев.

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора"

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара..

публикувано на 30.07.24 в 14:05
Снимка: Христо Христов

Димитровградското село Воден помага на боляровското село Воден

Акция в помощ на пострадалите при пожара в болярското село Воден организираха жителите на димитровградското село Воден. Микробус с пакети от първа необходимост, замина днес. Организатори на благотворителната акция са читалищните дейци от НЧ „Пробуда..

публикувано на 30.07.24 в 13:47

На фона на политическите трусове, България е в добро номинално икономическо състояние

На фона на нестабилната политическа обстановка – България е все още в добро номинално икономическо състояние, заяви за Радио Стара Загора икономистът Даниел Василев. По думите му по последни данни страната ни е  около средата на Европа по растеж,..

публикувано на 30.07.24 в 13:17

Дебора не се яви на поредното дело срещу Георги Георгиев

Дебора Михайлова не се яви на днешния процес в Пловдивския районен съд срещу обвинения за извършено върху нея насилие Георги Георгиев.  Момичето от Стара Загора е представлявана само от нейните адвокати.  Поредното заседание  на делото е фокусирано върху..

публикувано на 30.07.24 в 13:15
експ. зала ИМ

Повече посещения на музеите и театрите в областта

Значителен ръст на посещенията на музеи и театри в региона показват сравнителните данни, отчетени от Териториално статистическо бюро – Югоизток Стара Загора за 2023 година спрямо предходната 2022 г.    Към 31.12.2023 г. в област Стара Загора действат 13..

публикувано на 30.07.24 в 11:47
Снимка: ТрУ

Доказан европейски специалист ще консултира изграждането на рехабилитационен център за коне в Тракийски университет

Доказаният европейски специалист д-р Клаудине Анен ще консултира предстоящото изграждане на център за рехабилитация на коне с практическа насоченост към студенти и докторанти, който е част от мащабния проект за реновация на конната база в Тракийски..

публикувано на 30.07.24 в 11:16

По-високи глоби за нерегламентирани сметища подготвят от община Стара Загора

По – високи глоби за незаконните сметища подготвят от община Стара Загора за физически и юридически лица. Целта е да се ограничи непрекъснатото изхвърляне на отпадъци в района на общината. Това каза за Радио Стара Загора ресорният зам.кмет Радостин..

публикувано на 30.07.24 в 10:50