Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пилотът Тодор Славов загина при катастрофа на рали Твърдица-Елена

4
Тодор Славов
Снимка: wikipedia

31-годишният пилот Тодор Славов загина в катастрофа по време на рали Твърдица- Елена, съобщи БГНЕС. Той и навигаторът му Петър Илиев са били откарани в тежко състояние в МБАЛ „Д-р Иван Селимински – Сливен“. Въпреки усилията на лекарите Славов издъхва. 36-годишният му спътник е стабилизиран и без опасност за живота.

Състезателите от Варна са катастрофирали, докато са шофирали по прав участък с лек завой, от който изхвърчат през мантинелата и попадат в дълбока пропаст край пътя. Наложило се е екип на Пожарна безопасност и защита на населението да реже автомобила, за да извади двамата пилоти от смачканата до неузнаваемост кола. Заради трагичния инцидент организаторите взеха решение да прекратят състезанието.


Тодор Славов е роден на 22 януари 1984 във Варна. Завършва средното си образование във варненската Математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Висшето си образование завършва във Варненският Технически Университет, където учи специалност "Двигатели с вътрешно горене". Състезателната си кариера Славов започва през 2005 година, когато дебютира в планинското състезание "Търговище".

Първото му рали състезание е Рали „Стари Столици“ 2005 година, където завършва шести. Две състезания по-късно той печели и първата си победа в клас N2 - Рали „Хеброс“.

В края на 2009 година взима участие и в Световния рали шампионат за млади пилоти JWRC. В края на годината той постига историческо класиране за България в Световния рали шампионат за млади пилоти (J-WRC).

С ръста си от 198см. Тодор Славов бе един от най-високите рали пилоти в историята на този спорт.


Галерия

Още от категорията

Церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата в Ямбол

На церемония в Културно-информационен център „Безистен“ кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов връчиха наградите по повод Деня на българската просвета и култура и славянска писменост. "Днес най-голямото..

публикувано на 26.05.20 в 16:46

Д-р Слави Славов: „Хората се престрашиха да ходят за консултации при личните си лекари“

Личните лекари в областта продължават да работят при спазване на всички предпазни мерки, разписани от министерството на здравеопазването. Това обяви д-р Слави Славов - председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Стара Загора. Пред..

публикувано на 26.05.20 в 16:11

Близо 2800 стопани са заявили площи за подпомагане в старозагорско

2798 са земеделските производители в старозагорски регион, който са регистрирали стопанствата си за подпомагане по схемата за единица площ(СЕПП) . Стопаните можеха да направят това без санкции до 20 май. Това обясни директорът на Областната дирекция..

публикувано на 26.05.20 в 16:08

Теренът на Летището да бъде втората индустриална зона на Стара Загора

Теренът на Летище Стара Загора да се превърне в индустриална зона, тази позиция оповестиха в публичното пространство представители на ПП ГЕРБ в местния парламент днес. "Ние категорично стоим зад тази визия", заяви председателят на..

публикувано на 26.05.20 в 15:57

Хотелиерите и ресторантьорите да бъдат освободени от тротоарни такси до края на юни решават общинските съветници на Стара Загора

Общинските съветници от ГЕРБ подкрепят предложението на хотелиерите и ресторантьорите да бъдат освободени от тротоарни такси до края на юни , съобщи на пресконференция днес Диян Димитров, председател на ПП ГЕРБ в местния парламент. Точката..

публикувано на 26.05.20 в 15:34
Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев: Богатите да плащат повече, плоският данък извървя своя път

Намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес е погрешна стъпка. Браншът е един от най-силните генератори на сивата икономика в страната. Това заяви пред Радио Стара Загора и БНР Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 година. Той..

публикувано на 26.05.20 в 15:34

ФАЛШИВИ СЪОБЩЕНИЯ ОТ ИМЕТО НА „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“ ЕАД

„Български пощи“ ЕАД уведомява, че се разпращат фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството, под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да..

публикувано на 26.05.20 в 15:19

Новите роторни багери вече работят в Рудник „Трояново-север”

За първи път в историята на „Мини Марица-изток” ЕАД бях въведени в работа два нови роторни багера едновременно. След успешно изпълнени гаранционни изпитания, те са предадени за експлоатация и вече работят в Рудник „Трояново-север” на „Мини..

публикувано на 26.05.20 в 14:35

Първа копка на Проект "Доизграждане на канализационната мрежа на кв. Болярово – първи етап“

Кметът на община Хасково Станислав Дечев и представителят на фирмата-изпълнител Калин Манолов направиха първа копка на проект Доизграждане на канализационната мрежа на кв. Болярово – първи етап. „Днес поставяме началото на един проект,..

публикувано на 26.05.20 в 14:19

Приемните за граждани на областния управител на Сливен се възобновяват дистанционно

Приемните за граждани на областния управител на Сливен и неговите заместници се възобновяват дистанционно, съобщиха от областната администрация. Запитвания и сигнали ще се приемат всяка последна работна седмица от месеца на официалния електронен адрес..

публикувано на 26.05.20 в 11:26