Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветници настояват за улеснения и стимули да се ползва градския транспорт в София

Почасов билет или комбиниране на довеждащ транспорт+метро може да струва 1,50 лв., предлага Николай Белалов

Нищо не пречи да има повече възможности за платено пътуване с градския транспорт
Снимка: Радио София
Възможност за по-евтин транспорт при ползване на довеждаш наземен транспорт плюс метро, както и почасови билети от 1,50 лв. – това предлагат общински съветници от БСП като улеснение и стимулиране на софиянци да ползват градски транспорт. Това се отнася повече за квартали като „Дружба“, „Люлин“, „Надежда“, „Младост“ – поясни в ефира на Радио София Николай Белалов от Дискусионния клуб за социална местна политика.

От организацията са изпратили Декларация до кмета Йорданка Фандъкова с копие до Столичния общински съвет с няколко искания, свързани с

възстановяване на картата за две линии на транспорта и на почасовия билет/карта за 60 и 90 минутно пътуване по линиите на столичния масов градски транспорт – наземен и метро, както и свързване на с. Бусманци, кв. Абдовица, кв.Д.Миленков и МС 21 и МС 22 с редовен транспорт (на интервал по-кратък от 15 минути).

Въпреки че проблемите са многократно поставяни от гражданите, вече повече от половин година СО и СОС не ги обсъждат, се казва в Декларацията. Не разглеждат и внесената подписка със същите искания, подкрепена от хиляди столичани. Дори доклада, внесен от Николай Белалов и други трима общински съветници от БСП на 8.04.2015 г. вече повече от три месеца не се включва в дневния ред на СОС.

Чуйте подробности по темата в разговора с Николай Белалов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!