Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От БСП очакват кандидатите им да достигнат балотаж в поне седем областни града

Снимка: БГНЕС

По информация, която "Хоризонт" получи от свои източници на "Позитано" 20, БСП не очаква да спечели кметската надпревара в нито един областен град на първия тур.

От партията очакват кандидатите им да достигнат балотаж в 7 областни града. Особено силни са надеждите им за победа в Ловеч, Сливен, Разград и Враца.

Кандидатът на БСП за кмет на София проф. Михаил Мирчев е постигнал втори изборен резултат, каза пред "Хоризонт" заместник председателят на БСП Бойко Великов. Предварителните данни показват, че можем да запазим и дори да разширим позициите на БСП в страната, допълни още той.  БСП остава втората политическа сила в страната и запазва позициите си , лявата алтернатива остава.


В момента в централата заседава Изпълнителното бюро на партията, а на заседанието присъства цялото ръководство на партията, начело с лидера Михаил Михов.

251 кандидати за кметове на общини на БСП участваха в местния вот днес. В 188 общини партията участва самостоятелно. За първи път не беше издигнат кандидат в Плевен.

През последните 4 години БСП имаше над 74 кметове на общини в цялата страна, включително в 8 областни града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!