Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова антитерористична операция в центъра на Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгийските специални части провеждат антитерористични операции в няколко квартала на Брюксел тази вечер. В столицата продължава да действа най-високата 4 степен на заплаха от атентати. Десетки полицаи и военни са се струпали близо до централния площад – най-туристическата част на града. Полицейски коли са заградили периметър от няколко улици недалеч от площада, който обаче все още е със свободен достъп.

Федералната полиция на Белгия призова гражданите, които се намират в района да не съобщават точното местоположение и действията на полицията чрез мобилните си телефони в социалните мрежи в интернет.

Чуват се хеликоптери, които летят в района. По непотвърдена информация, полицейски екип евакуира една от сградите в оградения периметър. По свидетелски показания, на живущите в квартала е наредено да не се показват на прозорците.

РТБФ получи официално потвърждение от полицията, че текат полицейски акции на няколко места в Брюксел, и дори в южния град Шарлероа.

Тази вечер секретариатът на Европейския съвет, институцията, която отговаря за междуправителствените срещи на държавите-членки от ЕС, обяви, че поради 4-тата степен на терористична тревога в Брюксел, отменя по-незначителните заседания, насрочени за понеделник. Срещата на финансовите министри от Еврогрупата обаче и на министрите на образованието ще се състоят по план.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!