Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Базар за ученически мартеници и Ден на занаятите са част от предложенията за Културния календар на Стара Загора

Община Стара Загора да организира базар за мартеници, изработени от възпитаници на детските градини и училищата в Стара Загора, а веднъж на месец или два - и Ден на художествените занаяти, предлага журналистът Таня Иванова. Идеите си тя е мотивирала в писмо до кмета Живко Тодоров и заместника му по хуманитарните дейности Иванка Сотирова във връзка с изработването на Културния календар на Стара Загора за 2016 г. Базарът по думите й може да се провежда в деня преди 1 март:

Според предложението на Таня Иванова за Културния календар на Стара Загора Денят на художествените занаяти би могъл да бъде примерно предпоследната или последната събота на месеца, на отредено от Общината място. Да се предоставя площ в рамките на 1-2 кв. м., срещу заплащане на определена сума, на всеки, който пожелае да покаже и реализира творчеството си.

По традиция в края на всяка календарна година Общината приема предложения на граждани и организации за събития и прояви, които да бъдат включени в културната програма на града.Още от категорията

Снимката е илюстративна

Вертолет от МО се включи за овладяване на пожара край Твърдица

Военен хеликоптер от авиобаза Крумово се включи в гасенето на пожар, пламнал в борова гора в района на община Твърдица, област Сливен. Огънят се е разпространил в труднодостъпна местност и се налага гасене по въздух, обясниха от Министерство на..

обновено на 27.07.21 в 19:19

70 процента събираемост на местните данъци и такси в община Стара Загора за първото полугодие

На сесията на общинския съвет Стара Загора в четвъртък ще бъде внесено предложение за актуализация на бюджета. Предложението е „Промяна по бюджета на община Стара Загора,  вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета и промяна в разчета..

публикувано на 27.07.21 в 18:05

ГЕРБ: Бойко Рашков е пряко отговорен за увеличения мигрантски поток в България през последния един месец

Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за последния месец а капацитетът на центъра за бежанци в Любимец е почти изцяло запълнен. Това стана ясно при посещението на народните представители от ГЕРБ/СДС Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър..

публикувано на 27.07.21 в 16:57

Децата на Димитровград ще правят макет на града си за неговия празник

От днес до 27-ми август децата и младите хора в Дмитровград ще могат да изработят макет на своя град с най-интересните и любими за всички димитровградчани места, паметници и забележителности. „Това ще бъде подаръкът им  към техните съграждани по повод..

публикувано на 27.07.21 в 16:33

Ремонтът на Зоопарка в Стара Загора на финалната права

До края на септември се очаква да приключи ремонтът по обновяването на Зоопарка в Стара Загора. Това заяви за Радио Стара Загора Цанка Ганева, ръководител на проекта и главен финансист на общината. Ремонтът на зоопарка започна през Октомври..

публикувано на 27.07.21 в 16:14

Две фирми искат концесия за минералната вода в Стефан Караджово

Две фирми - столична и варненска, са подали заявления за започване на инициатива за предоставяне на концесия за добив на минерална вода на два сондажа от находище „Стефан Караджово“, информират от Министерството на околната среда и водите в писма до..

публикувано на 27.07.21 в 15:24

Заличават животновъдни обекти в Медвен заради сигнали за безстопанствени животни

Животновъдни обекти в котленското село Медвен са в процедура на заличаване, а удостоверенията за регистрацията им ще бъдат обезсилени заради груби нарушения на ветеринарномедицинската дейност. Това информира зам. - министърът на земеделието доц. д-р Крум..

публикувано на 27.07.21 в 15:17

Нова наредба ще предпазва от набези земеделската продукция в общината

Нова Наредба за охрана и опазване на земеделските имоти и селскостопанската продукция в Община Стара Загора ще бъде обсъдена на първо четене на предстоящата в четвъртък редовна сесия на Общинския съвет.  Проектът е внесен от групата общински..

публикувано на 27.07.21 в 14:00

При опасно високи температури се въвеждат мерки за минимизиране на риска при работа

Температури между 35 и 40 градуса по Целзий се очакват до края на седмицата в почти всички области на страната.  Работата при високи температури, освен че намалява работоспособността и създава риск за инфаркти и инсулти, е предпоставка и за тежки..

публикувано на 27.07.21 в 13:47

Археолози направиха нови разкрития край село Хухла

Втори  площад откриха археолозите при разкопките на крепостта в местността „Балък дере“ в землището на ивайловградското село Хухла.  Археологически проучвания на обекта се извършват от 2007 година от екипа на Ивайло Кънев, главен уредник в..

публикувано на 27.07.21 в 13:37