Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева
Всички вестници тази сутрин поместват на челно място новината за убийството на собственика на модна къща „Агресия“ Александър Антов.

„Убиха най-големия производител на облекло у нас“, пише 24 ЧАСА. „Собственикът на модна къща „Агресия“ бе човек с реален, голям и светъл бизнес. Мястото на убийството е добре осветено и има много охранителни камери, както общински, така и частни. Заради това кметът на кв. „Бистрица“ смята, че става въпрос за битова драма, а убиецът е аматьор“, обяснява 24 ЧАСА.

На друго мнение е ТЕЛЕГРАФ: „Антов е убит изключително професионално с два изстрела - основен в слепоочието и контролен в челото“, пише изданието.

„Една от версиите е, че екзекуцията е поръчана от човек, който иска да сложи ръка върху модната къща“, пише ТРУД, като припомня, че Антов е „подписал договор със световноизвестната марка „Армани“.

Антов „е продал завода в столичния квартал „Надежда“ за жълти стотинки“, научаваме от СТАНДАРТ. През ноември 2014 г. „Агресия груп“ прехвърля завода си на бул. „Рожен“ 22 на друга компания - „Бреда кардс България“, срещу малко над 59 хиляди лева. Активите включват земи от 9 500 декара, магазин на столичния булевард „България“ и още четири сгради, разкрива вестникът и припомня, че модната къща на убития бизнесмен „се грижи дълги години за стайлинга на много наши политици и бизнесмени“.

„Оставката на академик Стефан Воденичаров, председател на Българската академия на науките, ще бъде поискана на заседание на общото събрание на институцията този понеделник“, твърди ТРУД. „Вот на недоверие е поискал с мотивирано писмо професор Благой Георгиев в петък. В изявление се посочва, че приемането на поредния лош за академията бюджет е резултат и на недобре свършената работа на председателя. Също така Георгиев пише, че Воденичаров от седем месеца не е стъпвал на заседание на общото събрание и че намерението му да се кандидатира за президент на страната не му оставя време за пряката му работа. Искат се и нови преговори с правителството за спиране на пожизнените пенсии на академиците и член-кореспондентите, които са в размер на една депутатска заплата“, както и да се направят съкращения в институтите, съобщава ТРУД.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!