Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закони на хартиен носител

БНР Новини
Произвежданитe край Ловеч автомобили Great Wall
Снимка: Булфото
Евростандартите затвориха завода за автомобили край Ловеч. Не отговаряли на екологията. Работниците са освободени, т.е. тръгнати по „взаимно съгласие”. Така е, Ловеч не е "Фолксваген".
В Лом затвори заводът за преработка на метални суровини. Уволнени са над 100 души. Скоро там закриха и шивашка фабрика с 200 работнички.
Кметът на Враца обяви, че в града колят реално и бесят, все още виртуално, местни велможи. За форма бият и общинарки. Русия води преговори с Италия за „Северен поток”, с което окончателно да заобиколи България, а тенденцията на отрицателното ни търговско салдо се увеличава стабилно. По-евтино от София се строи в Букурещ и Прага, където доходите на хората са в пъти.
Пътьом излезе управленска директива за икономически ръст с 4.5%. Германия е доволна на двата си процента Директивата естествено беше наведено интерпретирана от по-нискостоящи функционери, които дидактически допълниха, че в никакъв случай не трябва да се разчита на еврофондовете. Остават парите на българите в чужбина, които намаляват, защото хората там започнаха да отглеждат деца и внуци, докато чакат за тукашно просветление. И милиардните кредити. Другото го казахме в началото. А, може би постъпления от 11500 гръцки фирми, които откриха над 60 000 сметки в банки у нас. Впрочем повечето гръцки. Малката подробност е, че това са сметки за криене, което е всичко друго, но не и икономически фактор. Дори напротив – лош имидж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!