Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Българската коледа" е събрала над 2 милиона лева през последната година

Снимка: bgkoleda.bg

Близо 2 и половина милиона лева са събрани от кампанията "Българската коледа" през последната година. Инициативата беше в подкрепа на децата в реанимация, но от президенството обещаха, че ще бъдат разгледани молбите за всички болни деца. 

2 397 920 лева е точната сума, събрана до момента в 13-ото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа". Началникът на кабинета на държавния глава, Дияна Костадинова, припомни, че фокусът на тазгодишната кампания е в подкрепа на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация и интензивно лечение и уточни какви са заявките за помощ, постъпили до момента:

Към момента 18 лечебни заведения вече са подали своите заявления, за да участват в кампанията. Успоредно с това, както всяка година, ще бъдат разгледани и молбите на болни деца, които имат нужда от подпомагане. Искам да подчертая, че независимо от темата на тазгодишната кампания "Да помогнем на децата в реанимация" ще бъдат разгледани всички молби. Вратите на президентската администрация са отворени за всички родители, за да получат те нужната информация и да подадат своите молби.

Костадинова допълни, че от тази кампания средствата ще бъдат изразходвани по силата на закона за обществените поръчки и помоли фирмите, които ще кандидатстват за изпълнители и доставчици на медицинската апаратура да не забравят благородния смисъл на Българската Коледа, за да не се бавят прекалено процедурите.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!