Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Увеличават се пациентите заболели от грип в Стара Загора

Увеличават се заболелите от грип и остри респираторни заболявания в Стара Загора. За 12 часа в съботния ден през спешния кабинет са минали над 120 пациенти с типични оплаквания на грип. Над 70% от прегледаните са деца до 5-6 години. При първите симптоми търсете личния си лекар или спешния кабинет, защото щама на вируса е т.нар. свински грип, който често води до усложнения. Това съветва д-р Георги Бакоев- председател на местната структура на Българския лекарски съюз.

Още от категорията

Транспортират пострадалото в катастрофата дете в столичната болница "Пирогов"

Двугодишното дете, което пострада тежко при вчерашната катастрофа на АМ „Тракия“, е било транспортирано за лечение в „Пирогов“.  Състоянието му продължава да бъде критично.  Около 17:00ч. линейка е откарала детето от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“..

публикувано на 13.07.20 в 18:15

Тонове отпадъци са извадени при почистването на река Тунджа

Почистването на коритото на река Тунджа в Ямбол ще приключи до няколко дни. Премахнати са тонове отпадъци, наноси и саморасла растителност.  Предвижда се водата в почистения градски участък  да бъде пусната в края на юли, но срокът може да не бъде..

публикувано на 13.07.20 в 17:27

Продължава да бъде ограничено движението на АМ "Тракия" в района на тежката катастрофа

Към настоящия момент продължава да бъде ограничено движението в двете изпреварващи ленти, ляво и дясно платно на Автомагистрала „Тракия“ в района на пътния инцидент, при който загинаха петима души. Това съобщи за Радио Стара Загора директорът на..

публикувано на 13.07.20 в 17:20

Филм за живота на Вапцаров прожектират от 19 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“

Старозагорци ще могат да видят филма „Песен за човека“  от 19 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Творбата е  реализирана с изключително старозагорско участие. Сценарият и режисурата са на Петър Дойчев, а в ролята на поета  ще видим..

публикувано на 13.07.20 в 16:32
ГПЧЕ -

Обявиха първото класиране при седмокласниците, записванията са до 16

Днес бяха обявени резултатите от първото класиране на държавния план-прием за 8 клас за учебната 2020-2021 година. Записването също започна от днешния ден и ще продължи до 16 юли включително , съобщи в ефира на Радио Стара Загора Татяна Димитрова,..

публикувано на 13.07.20 в 15:23
Община Сливен

Два протеста в Сливен тази вечер

Два протеста на едно и също място са организирани в Сливен днес. Единият е под надслов „Махане с ръка пред общината." Той започва от 18.00 часа пред сградата на община Сливен. За по-късен час е насрочен вторият озаглавен „Протест срещу мафията" -..

публикувано на 13.07.20 в 14:54

Жители на Старозагорските бани разтревожени от незаконна сеч

Жителите на село Старозагорски минерални бани са разтревожени от сериозната сеч в гората, непосредствено след последните къщи на ул. „Пирин“. В почивните дни са били изсечени голям брой здрави дървета – дъб и бор. Работниците не са показали на хората..

публикувано на 13.07.20 в 14:47
УМБАЛ

Лекарите се борят за живота на пострадалото при катастрофата дете

Състоянието на детето, пострадало при катастрофата на автомагистрала „Тракия“ вчера, остава тежко. Лекари се борят за живота му. Информация на Живко Иванов:

публикувано на 13.07.20 в 13:53
Радина Велчева , фондация „Искам бебе“

В община Павел Баня ще заработи програма за инвитро процедури

Много скоро в община Павел Баня ще заработи програма за инвитро процедури, това съобщи за Радио Стара Загора Радина Велчева, основател на фондация "Искам бебе" и обясни, че все по-чето получават обаждания от цялата страна - малки и големи общини за..

публикувано на 13.07.20 в 13:21

Ин витро програма ще заработи в Павел баня

Много скоро в община Павел баня ще заработи програма за ин витро процедури. Това съобщи за Радио Стара Загора Радина Велчева, Основател на фондация "Искам бебе". Неправителствената организация вече има подобни програми в близо 50 града в страната...

публикувано на 13.07.20 в 13:12