Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В РБ " Захарий Княжески" вече предлагат и услугата "библиотерапия"

Нова услуга „библиотерапия“ вече се предлага в библиотека „Захарий Княжески“ . Петима библиотекари оказват основно подкрепа за приемни родители, деца и семейства в риск с техниките на библиотерапията. Специфичните цели са свързани със създаване на методология за подкрепа на приемни семейства. В Стара Загора през обучение по проекта преминаха още петима библиотекари от библиотека „Родина“, както и един доброволец към сдружение „Самаряни“, така че в града има 11 консултанти по библиотерапия, информира Надежда Груева, директор на РБ „Захарий Княжески“.

Интерес към новата услуга проявяват основно от библиотечната гилдия в страната. Очаква се през месец март Стара Загора да бъде домакин на обучение на национално ниво, уточни тя.

До средата на годината се очаква по проекта да бъде издаден Наръчник за консултанта по библиотерапия – библиотекаря. Това ще се случи за първи път у нас, каза още Груева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат включени в действията по гасене. Младежите са от различни градове на страната. Тони..

публикувано на 21.07.24 в 10:10

Забраняват влизането в язовир "Жребчево", испанските самолети ще зареждат вода

Забранява се влизането с лодки и джетове в язовир "Жребчево" в неделя, 21 юли, съобщиха от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН)- Нова Загора. Днес се очаква два противопожарни самолета от Испания да зареждат вода за..

публикувано на 21.07.24 в 09:19

Вече е монтирана новата мобилна клетка в района на село Воден

За по-малко от 24 часа приключи процесът по монтиране на постоянна мобилна клетка в района на село Воден и от снощи тя е в експлоатация, информират от пресцентъра на министерството на транспорта. По разпореждане на премиера Димитър Главчев..

публикувано на 21.07.24 в 09:13

Четири хеликоптера и два самолета гасят и днес огъня край Воден

Продължава развитието на пожара в района на село Воден в широколистен масив, съобщи заместник-директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защити на населението" старши комисар Любомир Баров. Според информацията от тази сутрин огънят се развива в..

публикувано на 21.07.24 в 09:04

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета. Честването започна с панихида в памет на героите, отслужена от свещеници от Старозагорската епархия, в съслужие с казанлъшки духовници. В церемонията се включиха и деца..

публикувано на 20.07.24 в 18:33

В Сливен започват проверки на земеделци за противопожарно оборудване

В област Сливен мобилни групи започват проверки на местата и дейностите с висок риск от възникване на пожари. Екипите са сформирани по заповед на областния управител Чавдар Божурски. В тях влизат представители на пожарната, полицията, горски и Областна..

публикувано на 20.07.24 в 17:25

Двама мъже пострадаха тежко след сбиване в Раднево

На 19.07.2024г. в 18:33 часа, в  РУ-Раднево е получен сигнал за сбиване в гр. Раднево. На място незабавно е изпратен полицейски екип. Установено е, че около 18:30 часа е възникнал скандал между няколко лица - от една страна двама мъже на 45 и 34..

публикувано на 20.07.24 в 13:16

Покривът на Второ основно училище в Стара Загора протече, наводниха се стаи

Няколко класни стаи и Актовата зала във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” в Стара Загора  са се наводнени след протичане на покрива при падналия дъжд вчера. Това съобщи, в социалните мрежи, директорът на училището Милена Желязкова. Г-жа..

публикувано на 20.07.24 в 12:06

Президентът Румен Радев : Най-важно е да се локализира пожарът ...Има време за доклади и анализи

Президентът Румен Радев посети една от тежко засегнатите от пожари общини - Болярово. Той благодари на пожарникарите, военнослужещите, горските служители, стотиците доброволци и местната власт за това, че  не са допуснали загуба на човешки живот. " Оттук..

публикувано на 20.07.24 в 10:16