Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка ситуация в Казанлъшко след проливните дъждове

Снимка: БГНЕС

Река излезе от коритото си в село Долно изворово.

Остава бедствената ситуация в Енина, където са сринати 3 моста, а няколко къщи са наводнени. Водата от Балкана запуши няколко моста в едно от деретата в западната част на селото. Наложи се с багер да бъдат измъкнати бетонните гривни на мостовете, за да бъдат отпушени. Водата събори път, като изяде над 5 метра от него.

Остава затворен пътят Енина-Крън заради близо половин метрови наноси от камъни, кал и пясък. Пътят се охранява с полицейски патрули.

Много тежка ситуация бе избегната в Казанлък. През последните над 50 години никой не е виждал  Старата Река в Казанлък толкова пълноводна. Прииждащата вода разруши речното корито под Младежкия дом. Това наложи общината да задейства всички сили, за да бъде спряно подкопаването, което стигна на няколко метра от близките къщи. Извозват се камъни и баластра от бившия месокомбинат, за да се изгради дига.

Най-тежка е ситуацията с моста преди ЖП прелеза, който е най-нисък. Водата там почти прелива на пътното платно. Това информира тази сутрин кореспондентът ни Георги Манев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Затруднено е движението при 182 км на магистрала "Тракия" заради катастрофа

Движението при км 182 на АМ "Тракия" в посока Бургас се осъществява в изпреварващата лента поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура" .  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна..

публикувано на 25.07.24 в 13:04
Община Казанлък

Община Казанлък ще тегли до 5 млн. лв. дълг за ремонт на улици

Поемане на общински дълг в максимален размер от 5 млн. лв. гласува днес местният парламент в Казанлък. Предложението на администрацията е с тези средства да се извърши частично асфалтиране на улиците, по които минава новоизградената канализация на град..

публикувано на 25.07.24 в 12:58

Общинските съветници и кметът на Ямбол даряват близо 50 000 лв. за пострадали от пожари

В акт на солидарност и подкрепа, кметът на Ямбол Валентин Ревански и общинските съветници даряват близо 50 000 лв. за възстановяване на жилищата на постоянно живеещите в пострадалите от пожари райони на община Болярово. Средствата ще бъдат..

публикувано на 25.07.24 в 10:51

Отстраняват се пропуски преди да започне строителството на тунела под Шипка

Строителството на тунела под Шипка ще започне след процедурите по проектиране и след издаване на разрешения за строеж, тъй като има допуснати грешки в подробните устройствени планове и кадастралните карти на различни територии в община Казанлък и..

публикувано на 25.07.24 в 10:14

Ограничено е движението по пътя Петолъчката - Мокрен

Ограничено е движението по път I-7 Петолъчката - Мокрен заради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходните маршрути:  Сливен - Ичера - Градец - Котел и Петолъчката -..

публикувано на 25.07.24 в 09:28

Ремонтират пътната настилка при км 166 на магистрала "Тракия"

Движението при км 166 на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас се осъществява в изпреварващата лента поради ремонт на пътната настилка, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост...

публикувано на 25.07.24 в 09:19

Катастрофа между два тира ограничава движението на Прохода на Републиката

Тежък пътен инцидент между два тира е възникнал рано сутринта на Прохода на Републиката, в района при село Въглевци, съобщиха от МВР. Загинал е единият от водачите.  Движението в района е временно ограничено, товарните автомобили изчакват на място,..

публикувано на 25.07.24 в 09:07

Кампанията набира средства за закупуване на предаватели за проследяване на новоизлюпени белоглави лешояди

В ход е кампания за набиране на средства за  закупуване на сателитни предаватели за проследяване  на първите излюпени в зоопарка в Стара Загора белоглави лешояди. Това съобщи ветеринарният лекар от екипа на Спасителния център „Зелени Балкани“ д-р..

публикувано на 25.07.24 в 08:10

Захлаждане и значителни валежи за четвъртък

Оранжев код за значителни валежи и гръмотевични бури обяви НИМХ за четвъртък, 25 юли. Предупрежденията са в сила за Северна и Северозападна България. Това са областите: Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра, за другите области на..

публикувано на 25.07.24 в 07:33
Стара Загора

Въвежда се временна организация на движението в община Стара Загора

В часовия интервал от 07:00 до 18:00 часа за периода до 16.08.2024г. на територията на гр. Стара Загора, във връзка с ремонти дейности по тротоари и улично платно, е спряно движението на личен и договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за..

публикувано на 24.07.24 в 17:09